Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Drenthe: losgeraakte aanhanger veroorzaakt schade

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdag 30 maart 2001
10:35 vrijdag 30 maart 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

KLAZIENAVEEN

Een losgeraakte aanhangwagen heeft donderdagmiddag op de Kloostermanswijk in Klazienaveen schade veroorzaakt aan twee autos. Een 30 jarige automobilist reed met een aanhangwagen achter zijn auto over de Kloostermanswijk toen hij plotseling werd ingehaald door zn eigen aanhangwagen. De stuurloos geraakte aanhanger botste op een geparkeerde auto en kwam vervolgens tegen de auto van de eigenaar tot stilstand.

EMMEN

De politie van Emmen heeft donderdagnacht twee inzittenden van een personenauto aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De auto waarin het tweetal zat kwam van de parkeerplaats bij De Giraffe en ging er bij het zien van de surveillerende politieauto vandoor. Na een korte achtervolging trof de politie de auto aan op een parkeerplaats aan de Klokkenslag waar ze zagen dat twee mannen twee mannen hard wegliepen. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ademanalyse wees uit dat ze allebei hadden gedronken. Een 37 jarige man uit Borger kwam op bijna 1,5 promille en een 42 jarige man uit Stadskanaal scoorde nog net beneden 1 promille. Beiden ontkenden dat ze achter het stuur hadden gezeten. In overleg met het OM is tegen beiden proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN

Een tot nu toe onbekende, dronken vrouw heeft vrijdagmorgen vroeg op het politiebureau in Emmen een computer vernield nadat ze was aangehouden omdat ze met haar auto een bijna aanrijding had veroorzaakt op het Weerdingerkanaal. Na de melding trof de politie de vrouw, zittend achter het stuur aan. Een getuige belemmerde de vrouw om verder te rijden. De vrouw verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en weigerde mee te werken aan een aan een blaasproef. Ook weigerde ze haar naam op te geven. Op het bureau sloeg en trapte de vrouw om zich heen. Op een gegeven moment greep ze een monitor en smeet die op een computer. Uiteindelijk is ze ingesloten. Als ze ontnuchterd is wordt de vrouw voorgeleid en verhoord.

HOOGEVEEN

De politie van Almere heeft donderdagavond na een achtervolging een 42 jarige Amsterdammer aangehouden. Hij reed in een Chrysler Voyager die vorige week woensdag was gestolen bij een autobedrijf aan de Marconiweg in Hoogeveen. De verdachte wordt overgebracht naar Hoogeveen.

WIJSTER

Het Explosieven Opruiming Commando uit Culemborg heeft donderdagavond bij de GAVI in Wijster een scherpe 155 mm granaat onschadelijk gemaakt.
De granaat was door zijn lengte van 65 cm en 15 cm doorsnede blijven steken in een metaal shredder. Personeel dat het explosief op de bewakingsmonitor zag heeft direct de machine gestopt. Specialisten van het EOC kwamen tot de conclusie dat het ging om munitie voor een veldhouwitzer. De hoofdontsteking was al verwijderd. Nader onderzoek wees uit dat het bij de granaat om een dummy ging en dat hij gevuld was met zand. De EOC heeft de 45 kilo wegende granaat meegenomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie