Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: fietser gewond

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 30-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 30 maart 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: fietser door auto meegesleurd
Een 18-jarige inwoner van Groningen is donderdagavond zwaar gewond geraakt toen hij op de kruising Sint Jansstraat met het Schuitendiep werd geschept door een rode personenauto en daarna ruim 600 meter werd meegesleurd via de Steentilstraat tot de kruising daarna met de Rademarkt. Daar bleef het slachtoffer liggen. De stadjer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar hij gedurende de nacht werd behandeld voor ernstig hoofdletsel en verwondingen aan het gehele lichaam. De onbekende automobilist reed door richting de Oosterbrug. Getuigen hoorden omstreeks 22.45 uur een botsing op de genoemde kruising en zagen even later een fiets op de rijbaan liggen. De persoon die op de fiets reed vonden ze echter niet, waardoor men dacht dat deze mogelijk in het water terechtgekomen was. Dit bleek korte tijd later niet het geval te zijn, zodat de gewaarschuwde brandweer niet het water in hoefde om te zoeken. Andere getuigen hebben gezien dat het slachtoffer werd meegesleept onder of naast de auto, zoals gezegd tot aan de kruising Steentilstraat met de Rademarkt. De politie heeft de hele rijroute onmiddellijk met lint afgezet om naar sporen te zoeken van het ongeval. Deze sporen zijn veiliggesteld voor nader onderzoek. De eerste verklaringen spreken over een rode personenauto met schuine achterkant. Genoemd wordt een Ford escort, een Opel kadett of een Opel kadett met kofferbak. Het onderzoek is de gehele nacht doorgegaan. Vandaag, vrijdag, werkt de politie met een team van ongeveer tien man verder aan de zaak. Omdat de oplossing van een dergelijk onderzoek mede afhangt van informatie van getuigen, verzoekt de politie nadrukkelijk aan mensen die iets hebben gezien of gehoord over dit ongeval, zich te melden aan het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen, of telefonisch contact op te nemen via het nummer 0900 8844.

Middelstum: bestuurster valt in slaap; auto in de sloot De auto van een 40-jarige automobiliste uit Norg, raakte donderdagavond op de Eemshavenweg bij Middelstum in de sloot, nadat ze achter het stuur in slaap was gevallen. Het voertuig raakte eerst in de berm, waardoor ze schrok en probeerde de rijrichting te corrigeren. Dit gebeurde vermoedelijk te abrupt, waardoor de auto begon te slippen en in de sloot belandde. De vrouw uit Norg kwam zelf met de schrik vrij. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Tolbert: motorrijder gewond bij botsing vrachtauto Een 49-jarige motorrijder uit Tolbert raakte donderdagmiddag op de Leuringslaan in zijn woonplaats gewond toen hij in botsing kwam met een achteruitrijdende bestelauto, bestuurd door een 19-jarige inwoner van Grootegast. De automobilist reed met zijn auto achteruit de weg op, op het moment dat de motorrijder juist passeerde. Hierbij botste de motorrijder met zijn been tegen de auto, waardoor hij ernstig letsel opliep. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Tolbert: man overlijdt na ongeval
Vermoedelijk tengevolge van de emoties na een ongeval op de kruising Oldebertweg met de De Holm en de Hoofdstraat in Tolbert is een 74-jarige betrokken bestuurder van een brommobiel donderdagmiddag overleden. Betrokkenen was de kruising opgereden en botste daar op een passerende automobilist (29) uit Akkrum, waardoor schade aan beide voertuigen ontstond. Nadat ze de gegevens onder elkaar hadden uitgewisseld ging de bejaarde man terug naar zijn brommobiel. Plotseling echter zakte hij ineen en viel op de grond. Een arts constateerde een natuurlijke dood.

Delfzijl: snelheidscontrole
Op de Hogelandsterweg in Delfzijl zijn donderdagmorgen 235 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 8 te hard. Zij krijgen een acceptgiro thuis gestuurd. Ter plaatse mocht men 50 km/u.

Groningen/Haren: alcohol
Op de Turfsingel heeft de politie donderdagnacht een 28-jarige man uit Harkema aangehouden. De man reed met zijn auto en gedoofde lichten over de Turfsingel. Toen de agenten hem aanhielden bleek de man alcohol te hebben genuttigd. Bij een blaastest werd een promillage van
1.8 promille vastgesteld. Het rijbewijs werd de man afgenomen. Ook op de Middelhorsterweg in Haren werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De 57-jarige man uit Haren bleek na controle ruim 1 promille in zijn bloed te hebben. Ook hij kreeg een proces verbaal.

Groningen: baldadige man
Op de Grote Markt hield de politie donderdagnacht een 24-jarige Groninger aan. De man gooide een fiets over de rijbaan van de Grote Markt. Toen agenten hem aanspraken bemoeide ook een vriend van hem zich met de aanhouding. Beiden werden naar het bureau gebracht en na verhoor en een proces verbaal weer weggestuurd.

Groningen: ongeval met letsel
Op de Woldweg raakte een 17-jarige jongen uit Thesinge donderdagmiddag gewond aan zijn rechterknie. De jongen werd met zijn bromfiets geschept door een 53-jarige automobilist uit Lageland, die hem bij het afslaan geen voorrang verleende. De bromfiets raakte beschadigd.

Groningen: amokmaker
Op de Kaliumstraat heeft de politie donderdagmiddag een 40-jarige stadjer aangehouden. De man maakte in een bank aan de Eikenlaan ruzie met een manager van de bank. Hierbij spuugde hij de medewerker in het gezicht waarna de verdachte vertrok. Op grond van het kenteken van zijn auto kon de politie de verdachte achterhalen bij zijn woning. De man gedroeg zich tegen de agenten zo recalcitrant dat hij geboeid moest worden overgebracht. Aan het bureau bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed.

Groningen: loempiakar uitgebrand
Op de Vlierstraat brandde afgelopen nacht een loempiakar uit. De brandweer moest de brand blussen, maar kon niet voorkomen dat het geheel total loss moest worden weggesleept. De oorzaak van de brand is niet bekend. Wel werden door de vuurzee ook twee geparkeerd staande autos beschadigd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie