Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Historische wandelingen in Drachten van Smelne's Erfskip

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Smelne's Erfskip start met historische wandelingen door Drachten (30-3-01)

In april start de Stichting Smelne's Erfskip met wandelingen langs cultuurhistorisch interessante plekken in Drachten. Er zijn twee routes die onder begeleiding van enthousiaste gidsen afgelegd worden.
De eerste route gaat door het centrum van Drachten. Er is aandacht voor de architectuur van Cees Rienks de Boer, de doopsgezinde en de NH kerk, sporen van industrieel Drachten van vroeger. Samen met de deelnemers wordt gezocht naar mooie gevels in het centrum. Deze wandeling wordt georganiseerd op 21 april, 26 mei, 23 juni, 21 juli, 4 augustus, 18 augustus, 15 september en 13 oktober.

De tweede route gaat door de Papagaaienbuurt en omgeving. Ook hierin aandacht voor de architectuur van Cees Rienks de Boer. Er is veel aandacht voor het kleurenschema van Theo van Doesburg. Tijdens deze wandeling kunt u ook in één van de woningen met het interieur in het originele kleurenschema van de Stijl. Deze wandeling wordt georganiseerd op 12 mei, 9 juni, 7 juli, 1 september en 29 september.

Beide wandelingen gaan door bij voldoende deelname. Er wordt altijd om 14.00 uur gestart bij het VVV kantoor aan het Museumplein. Opgave is noodzakelijk. Dat kan bij het VVV, Museumplein 5, tel. 0512-517771.
De kosten van de wandeling bedragen f 2,50 per persoon; met een bewaarfolder kost de wandeling f 4,=.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie