Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SuSE Linux Enterprise Server verkrijgbaar

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSEBERICHT

t.a.v. de redactie

Heemstede, 30 maart 2001

SuSE Linux Enterprise Server Verkrijgbaar

SuSE Linux Biedt Serverversie Voor Professionele Gebruikers

Brussel, 20 maart 2001 - SuSE Linux, internationaal technologisch leider en solutions provider van open source besturingssystemen, presenteerde tijdens de CeBIT in Hannover (Duitsland) de Linux Enterprise Server. Dankzij de voortdurende onderhoudsdiensten die de producent aanbiedt, is een maximaal niveau aan veiligheid en stabiliteit gegarandeerd.

De SuSE Linux Enterprise Server van Europa's vooraanstaand Linux-specialist is een besturingssysteem dat is gestroomlijnd voor het servergebruik. Het besturingssysteem biedt optimale veiligheid en stabiliteit en omvat alle relevante serverdiensten. De SuSE Linux Enterprise Server is een betrouwbaar platform voor e-mail en internetdiensten en voor de implementatie van opslag- en printdiensten in heterogene omgevingen (UNIX, Windows 9x/NT/2000, Novell Netware, MacOS). Gezien de hoge faalveiligheid is de SuSE Linux Enterprise Server ook voor bedrijfskritische toepassingen dé applicatieserver.

"Degelijkheid, schaalbaarheid en uitgebreide netwerkmogelijkheden zijn de bouwstenen van SuSE Linux, dat de afgelopen negen jaar haar kracht heeft getoond", aldus Roland Dyroff, CEO van SuSE Linux AG. "Nadat het zich heeft bewezen in de lagere en middelste serversegmenten, functioneert Linux op betrouwbare wijze op bedrijfs- en webservers van talrijke ondernemingen in diverse sectoren."

"Dankzij de open interface voldoet SuSE Linux aan alle technische eisen die worden gesteld aan een uitbreidbaar, toekomstgericht en betaalbaar platform voor e-commerce-oplossingen. Wereldwijd gezien is SuSE Linux het besturingssysteem met de uitgebreidste ondersteuning voor uiteenlopende hardwareomgevingen. Hiermee is het eerste keuze voor het consolideren van complexe serverstructuren", voegt Dirk Hohndel, CTO van SuSE Linux AG, toe.

De SuSE Linux Enterprise Server is het definitieve resultaat van SuSE's productdiversificatie, gericht op uiteenlopende gebruikersgroepen, die de afgelopen zes maanden heeft plaatsgevonden. Met SuSE Linux Personal slaagde het bedrijf er in Linux succesvol te introduceren bij privé-gebruikers die Linux nog niet eerder gebruikten. De bredere toepassing van SuSE Linux Professional werd enthousiast ontvangen door de traditionele groep technisch aangelegde gebruikers.

SuSE Garandeert Stabiliteit en Veiligheid
Linux blijft het snelst groeiende serverbesturingssysteem, een voortzetting van de trend van de afgelopen twee jaar. Volgens de laatste cijfers van de IDC (International Data Corporation) omvatte Linux in 2000 27 procent van alle serverbesturingssystemen, een verkoopstijging van 24 procent ten opzichte van 1999.

Met een groeiend aantal commerciële toepassingen, besluiten steeds meer ondernemingen Linux zelfs voor complexe, bedrijfskritische toepassingen in te zetten. Om een maximale veiligheid en stabiliteit voor een soepel gebruik te kunnen garanderen, biedt SuSE klantgerichte onderhoudsdiensten: de cliënt documenteert de door hem gebruikte hardware, serverdiensten en toepassingen. Vervolgens selecteert SuSE updates en veiligheidspatches die voor de cliënt relevant zijn en informeert hem over de verkrijgbaarheid hiervan via SuSE's ftp-server.

De SuSE Linux Enterprise Server zal half april verkrijgbaar zijn en wordt geleverd op drie cd's, voorzien van een handleiding van 300 pagina's. In de prijs van EUR 198 (ex. BTW) is 30
dagen ondersteuning bij installatie (voor een computer) inbegrepen. De kosten voor ondersteuning bij onderhoud bedragen (per computer) een bedrag van EUR 180 (ex. BTW) per kwartaal. De SuSE Linux Enterprise Server is rechtstreeks verkrijgbaar bij de producent of via de gekwalificeerde softwareleveranciers.

Over SuSE
SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSE meer hardwareplatformen dan enige andere commercieel verkrijgbare distributie.

De SuSE-bundel, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over
ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux, Michaela Finnie, tel.:+49 911 74053196, fax:+ 49 911 7417755, Email: (intmkt@suse.de)
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; fax: 23-547 12 39, Email: suse@effect-europr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie