Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Stad: betonplaten verloren

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 09.30 uur
Betonplaten verloren

UTRECHT Donderdagochtend om kwart over elf is een vrachtwagen twee betonnen platen van elk acht ton verloren. De vrachtwagen reed van het Robert Kochplein de Albert Schweitzerdreef op en tijdens het afslaan naar rechts zijn de platen gaan schuiven en op de linkerrijstrook terecht gekomen. Hierdoor ontstonden gaten en scheuren in het wegdek. Een personenauto kreeg enkele losgeslagen deeltjes op het dak en raakte daardoor licht beschadigd. Het verwijderen van de platen nam enige tijd in beslag, waardoor het verkeer geruime tijd ontregeld was.

Graffitispuiters aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag om kwart voor een werd de politie gewaarschuwd dat drie jongens bij het viaduct bij de Voordorpsedijk graffiti aan het spuiten waren. Een 45-jarige man uit Utrecht zag vanuit zijn woning de drie jongens bezig en is naar buiten gelopen. Hij heeft ze staande gehouden en overgedragen aan de politie. De twee jongens,14 jaar en 13 jaar, beiden uit Utrecht, zijn aangehouden en zullen bij bureau Halt een alternatieve straf krijgen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Donderdagavond rond kwart over zeven zagen twee, in burger, surveillerende agenten op het Vredenburg twee mannen lopen die zich verdacht gedroegen. Na de mannen enige tijd gevolgd te hebben rees het vermoeden dat de twee goederen uit winkels gestolen hadden. Op de Springweg werden de mannen, een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 17-jarige jongen uit s Gravendeel, staande gehouden. Bij de mannen werd een videorecorder aangetroffen, alsmede diverse kledingstukken met de alarmlabels er nog aan. De mannen zijn aangehouden en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Poging mishandeling parkeercontroleur

UTRECHT Donderdagavond om half acht liepen twee parkeercontroleurs over de Twijnstraat. Zij zagen een auto staan zonder parkeerkaartje en schreven daarvoor een bekeuring uit. Op dat moment kwam de bestuurder boos aanlopen. Hij had de auto maar voor even geparkeerd en daarom geen parkeerkaartje gekocht. Een van de controleurs antwoordde dat hij toch een kaartje had moeten kopen. Daarop schold de bestuurder de man uit. Ongeveer een half uur later stond een van de controleurs op de Oudegracht in gesprek met een voorbijganger. De bestuurder die hij eerder bekeurd had, kwam met zijn auto met hoge snelheid op hem en de voorbijganger afrijden. De controleur duwde de voorbijganger achter en auto en sprong zelf opzij. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Cameratoezicht bewijst nut
UTRECHT Op beelden van het cameratoezicht in de binnenstad zag de regionale meldkamer rond vier uur vrijdagmorgen dat twee omstanders een man hadden aangehouden. De politie trof op de Oudegracht ter hoogte van de Bakkerstraat twee mannen, 20 en 22 jaar uit Utrecht, aan. Zij vertelden dat zij geslagen waren door een man die in een woning naar binnen was gegaan. Toen de agenten aanbelden, deed een man open die niet voldeed aan het signalement. Die kwam echter wel tevoorschijn op de vraag of hij zich in de woning bevond. De man, een 20-jarige inwoner van Utrecht, werd herkend door de twee andere mannen en werd aangehouden.

De aangevers verklaarden tegenover de politie dat zij dat een groepje jongens op het Janskerkhof met een rolstoel aan het spelen was. Toen ze dichterbij kwamen reed een van hen met de rolstoel tegen de 22-jarige man uit Utrecht aan. Ze spraken hem daarop aan. Blijkbaar was de Utrechter hier niet van gediend en sloeg beide mannen. De politie heeft de Utrechter voor verhoor ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie