Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanmeldcentrum Schiphol in nieuw onderkomen

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

30.03.01

Aanmeldcentrum Schiphol in nieuw onderkomen

Het Aanmeldcentrum Schiphol (onderdeel van de Immigratie- en Naturalisatiedienst van het Ministerie van Justitie) is verhuisd van een tijdelijke locatie op het Elzenhofterrein, Schiphol naar een nieuw pand op Schiphol-Oost. Met deze verhuizing is een einde gekomen aan een herhuisvestingsperiode van drie jaar. Om dat moment niet zomaar voorbij te laten gaan, wordt het gebouw op 30 maart 2001 officieel geopend door Staatssecretaris van Justitie, mevrouw mr. N.A. Kalsbeek.

Het Aanmeldcentrum Schiphol is de eerste opvang aan de grens voor vreemdelingen die asiel aan willen vragen. Asielzoekers van wie de aanvraag bij voorbaat kansloos is, krijgen binnen maximaal 48 procesuren een afwijzende beslissing in het Aanmeldcentrum. De overige asielzoekers worden doorgezonden naar een en opvangcentrum elders in Nederland. Tijdens hun verblijf in dit opvangcentrum wordt hun asielaanvraag nader onderzocht.

Naar aanleiding van de verandering van de aanmeldprocedure van 24 naar 48 procesuren, moest op korte termijn een nieuwe locatie worden gevonden met uitgebreidere opvangmogelijkheden en werkplekken. Vanwege het specifieke karakter van het pand (de combinatie van kantoorruimte en de dag- en nachtopvang voor asielzoekers) is gekozen voor nieuwbouw.

Om aan alle eisen van deze specifieke nieuwbouw te kunnen voldoen en toch op korte termijn de noodzakelijke opvang voor de asielzoekers te kunnen realiseren, moest worden gewerkt met een gefaseerde aanpak. Eerste werd tijdelijke huisvesting gerealiseerd in de vorm van een semi-permanent

gebouw op het Elzenhofterrein van Schiphol. Gelijktijdig werd gewerkt aan het ontwikkelen van een permanent gebouw voor de lange termijn. Op Schiphol-Oost heeft Schiphol Real Estate in samenspraak met de Rijksgebouwendienst en het aanmeldcentrum dit nieuwe (permanente) aanmeldcentrum ontwikkeld.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@best-dep.minjust.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 30-03-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie