Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda honoreert zestien kleine projecten Hart voor je buurt

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

30-03-2001

Breda honoreert zestien kleine projecten Hart voor je buurt Burgemeester en wethouders hebben 16 van de 35 subsidieverzoeken gehonoreerd, die in het kader van de nieuwe campagne 'Hart voor je buurt' zijn ingediend. Het gaat om verzoeken tot een bedrag van 3.000 gulden voor (kleinschalige) initiatieven van bewoners, die zelf actie willen ondernemen om hun buurt, wijk of dorp prettiger leefbaar te maken. Voor dit soort initiatieven is dit jaar 150.000 gulden beschikbaar. De eerste ronde van indienen en beoordelen vond nu plaats. Er volgen er nog twee: vóór 15 mei en vóór 1 oktober kunnen Bredanaars weer verzoeken voor kleine 'Hart voor je buurt'-projecten indienen bij de gemeente Breda.

De projecten variëren van het repareren van sloten van poorten in een brandgang tot het aanbrengen van beplanting van openbaar groen. Van de 16 aanvragen komen er zes uit het district Zuidwest, vier uit Zuidoost, twee uit Noordwest en één uit Noordoost. Drie initiatieven zijn wijkoverstijgend. Het gaat daarbij om de projecten 'Grenzeloos koken', 'verhalen van ver. dichtbij verteld' en 'een positief negatief' (fotoproject) die het Centrum voor Ontwikkelings Samenwerking (COS) namens particulieren indiende. De indieners van een subsidieverzoek voor kleinschalige projecten krijgen binnenkort persoonlijk bericht. Met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken wordt een overeenkomst gesloten, waarin afspraken staan over de afrekening. Komt het op uitvoering aan, dan kan men, indien gewenst, ondersteuning krijgen van de districtsmanagers.

De termijn voor het indienen van grote projecten (tussen 3.000 gulden en 50.000 gulden) is inmiddels verstreken. Er zijn 47 grote initiatieven ingediend voor een totaalbedrag van ruim acht ton. Er is echter maar 425.000 gulden te verdelen. De initiatieven liggen nu voor advies bij de wijk- en dorpsraden en de districtsmanagers. Medio mei neemt het college hierover een besluit.

Breda, 30 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie