Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Invoering digitale reispassen in Gent

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

I n v o e r i n g d i g i t a l e r e i s p a s s e n

Door het invoeren van de digitale reispas (dit is een reispas opgemaakt bij middel van speciale lasertechnieken) door het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen de nieuwe reispassen, aangevraagd vanaf 28 maart 2001, niet meer verlengd worden.

Bovendien moet de aanvrager zich vanaf 28 maart 2001 altijd persoonlijk aanbieden om haar/zijn handtekening op de aanvraagformulieren te plaatsen. Voortaan is ook het voorleggen van 2 gelijke en recente pasfotos voldoende. De fotos worden best gemaakt tegen een lichte achtergrond - bij voorkeur wit - en in vooraanzicht.

Dit alles heeft tot doel om het publiek een meer beveiligde reispas te kunnen aanbieden.

Voor personen die dikwijls op reis gaan, is het daarom beter om een nieuwe reispas met een geldigheidsduur van 5 jaar aan te vragen.

Informatie

Dienst Bevolking, Reispassen, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. (09)266 72 00, fax (09)266 71 49, e-mail (bevolking.reisp.rijb@gent.be)

Bevoegd

mevrouw Chantal Claeys, schepen van Bevolking en ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie