Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste stap naar herstructurering Gimvindus nv Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 30 MAART 2001

Eerste stap naar herstructurering Gimvindus nv

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Dirk VAN MECHELEN heeft de Vlaamse regering een belangrijke stap gezet naar de herstructurering met het oog op de veref- fening van de privaatrechtelijke investeringsmaatschappij Gimvindus nv.

Het voorontwerp van besluit dat de Vlaamse regering prin- cipieel goedkeurde, voorziet de oprichting door Gimvindus van twee gespecialiseerde dochtermaatschappijen voor de textiel- en staalactiviteiten in Vlaanderen. Beide doch- ters zullen respectievelijk nv Staal Vlaanderen en nv Textiel Vlaanderen gedoopt worden.

De naamloze vennootschap Gimvindus werd opgericht op 21/5/1984 en legt zich toe op de optimale financiering en begeleiding van investerings-, herstructurerings-, en diversificatieprojecten van Vlaamse ondernemingen in de voorheen 'nationale sectoren': scheepsbouw en scheeps- herstellingen, glasverpakkingsnijverheid en textiel- en staalnijverheid.

Het oprichten van de twee dochtermaatschappijen is de eerste stap die de Vlaamse regering zet naar aanleiding van de aanbeveling van de onderzoekscommissie 'Scheeps- kredieten' van het Vlaams Parlement om Gimvindus nv te vereffenen.

Het besluit zal nog voor advies voorgelegd worden aan de Raad van State.

persinfo : Marc De Roeck, woordvoerder van minister Van Mechelen - tel.(02) 553 64 11 Tom Van Caelenberghe, persverantwoordelijke e-mail: (persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie