Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kids for Animals lopen tocht voor zieke dieren

Datum nieuwsfeit: 31-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DIERENBESCHERMING

Kids for Animals lopen tocht voor zieke dieren

PERSBERICHT

Kids for Animals lopen tocht voor zieke dieren

Den Haag, donderdag 29 maart 2001 - Zaterdag 31 maart lopen kinderen een tocht voor dieren. De kinderen uiten hiermee hun onmacht en verdriet voor het zinloos doden van gezonde dieren in verband met mond- en klauwzeer (MKZ). De tocht wordt georganiseerd door de Kids for Animals, de jeugdafdeling van de Dierenbescherming. In de Koevoetstraat, achter de Hema in Bergen op Zoom, verzamelen de kinderen aanstaande zaterdag om 12.30 uur. De burgemeester van Bergen op Zoom, de heer V/d Velde, geeft het startsein voor de demonstratie om 13.00 uur. Na afloop van de tocht worden handtekeningen verzameld.

Duizenden gezonde dieren worden afgemaakt in verband met het zeer besmettelijke MKZ-virus. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Met deze tocht willen de kinderen uiting geven aan hun gevoel van verdriet, onmacht en ontsteltenis. De tocht in Bergen op Zoom duurt ongeveer een half uur/ driekwartier en voert door de binnenstad.

Kids for Animals roept alle kinderen van Nederland op hun stem te laten horen tegen het zinloos doden van dieren i.v.m. mond- en klauwzeer. Op internet is al gestart met het verzamelen van handtekeningen. Via de website: www.kidsforanimals.nl kan iedereen de handtekeninglijst downloaden en zoveel mogelijk handtekeningen ophalen. In het hele land houden Dierenbeschermingsorganisaties acties en is men druk bezig om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.


- - - einde bericht - - -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie