Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands Kampioenschap Color Guard in Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 31-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Nederlands Kampioenschap Color Guard in Den Bosch

ROTTERDAM - Color Guard Nederland (CGN), de overkoepelende organisatie voor Color Guards en Winter Guards in Nederland, houdt op zaterdag 31 maart 2001 haar Nederlands Kampioenschap Color Guard in 's-Hertogenbosch.

De wedstrijd zal bezocht worden door groepen uit heel Nederland. Na 5 voorrondes is de spanning te snijden en zal CGN haar spannendste finale ooit tegemoed gaan.

De wedstrijd wordt gehouden in Sporthal De Maaspoort aan de Marathonloop in Den Bosch en start om 13.00 met de voorronden die duren tot 16.30 uur. Om 19.00 start het avondprogramma waarbij de groepen uit de middag gaan strijden om de titel. Er doen 20 groepen mee die de gehele dag strijden. Rond 23.00 uur worden de uitslagen bekend gemaakt.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, via 075-6311839 of via onze website www.colorguard.org en kosten tussen de 30 en 22,50 gulden.

(einde persbericht)

Meer informatie over CGN ? Bel Peter Jan de Werk via 010-4125652 of 06-51067218 of kijk op www.colorguard.org Emailen kan ook: (info@colorguard.org)

Foto's zijn op aanvraag verkrijgbaar !

UITNODIGING

CGN CHAMPIONSHIPS 2001

Geachte redactie,

Graag willen wij u uitnodigen met een verslaggever aanwezig te zijn tijdens het NK Color Guard in Den Bosch.

Wij willen u echter vragen of u zich vooraf wilt aanmelden. Dit kan via info@colorguard.org

U kunt zich dan melden bij de kassa en ontvangt dan een toegangspas en een persmap. Wij zien u graag in Den Bosch !

Vriendelijke groet,

Peter Jan de Werk
Secretaris Color Guard Nederland

Wat is een Color Guard ?

Color Guard is als eerste een hobby voor jonge - en oudere - mensen die zijn weerga niet kent. Het is een hobby met hierin alle facetten van spel, dans, competitie, conditie, discipline , choreografie en een flinke dosis sportiviteit. Color Guard wordt beoefend door mensen die houden van de combinatie spanning, inspanning en ontspanning. Het dansen, bewegen en het maken van de choreografie horen bij de ontspanning, de repetities hiervoor bij de inspanning en de onderlinge wedstrijden bij de spanning. Dit in de juiste mate gedoseerd maakt Color Guard zo ontzettend interessant voor iedereen die hier aan meedoet.

Wat is een Winter Guard ?

Een Color Guard is van oorsprong een showformatie die zomers - als onderdeel van een showkorps - aan de choreografie/ show een extra cachet geeft, door deze te accentueren met vlaggen, riffles, linten en andere kleurrijke attributen. Later is aan deze "tak van sport" een extra dimensie toegevoegd door als Color Guard - net zoals bij de bekende majorette en twirlgroepen - ook een choreografie/show te creëren op eigen mechanische muziek. Een Winter Guard is een Color Guard die deelneemt aan de Winter Guard competitie van de sectie Color Guard Nederland. Een Winter Guard bestaat minimaal uit 5 en ten hoogste uit 30 leden.

Wat is het Winter Guard circuit ?

Iedere winter wordt er door de Color Guard Nederland een Winter Guard competitie georganiseerd. Deze wedstrijden worden gehouden van januari t/m maart en worden afgesloten met de Nederlandse kampioenschappen (meestal het laatste weekend van maart). Daar wordt de Winter Guard Champion bekend gemaakt. De wedstrijden worden gehouden in grote sporthallen. Alle Winter Guard shows worden tijdens een contest gejureerd door 5 juryleden die vooral letten op het totale programma, de individuele (dans)bewegingen, het materiaalgebruik en de uitvoerig in het geheel. Color Guard Nederland is de enige organisatie op het Europese vasteland die het reglement van Winter Guard International (WGI) gebruikt. WGI is absoluut de grootste en meest ontwikkelde Color Guard bond van de wereld.

PERSBERICHT

Nederlands Kampioenschap Color Guard in Den Bosch

DEELNEMERS PER PROVINCIE:

Friesland
Focus - Sneek
Focus A - Sneek
Con Spirito - Joure

Utrecht

The Girls Gang - Amersfoort
The Girls Gang A - Amersfoort
The Girls Gang Cadets - Amersfoort

Flevoland
Avant Courir - Almere
Avant Courir Cadets - Almere

Noord-Holland
Joint Adventure - Amsterdam
Ten - Amsterdam
B.H.K. - Beverwijk
The Pride - Huizen
The Pride A - Huizen
The Pride Cadets - Huizen
Beatrix' - Hilversum
Jong Beatrix - Hilversum

Zuid-Holland
Avalance - Vlaardingen

Zeeland
Juliana - Middelburg

Color Guard Nederland/Color Guard Netherlands
www.colorguard.org

WGI European Regional
www.wgieurope.org


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie