Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inleiding Prins van Oranje persontmoeting Paleis Noordeinde

Datum nieuwsfeit: 31-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

30/03/01 Inleiding van de Prins van Oranje tijdens persontmoeting op Paleis Noordeinde, vrijdag 30 maart 2001

Hierbij stel ik u allen, vol trots, mijn lieve verloofde Máxima voor. Na bijna twee jaar intensieve kennismaking heb ik haar op 19 januari gevraagd of zij de rest van haar leven met mij zou willen delen: een vraag die gelukkig vrijwel meteen en volmondig met ja werd beantwoord. Met zo een beslissing ga je niet over een nacht ijs en zeker niet als je met zo een beslissing iemand vraagt een groot deel van haar vrije, zelfstandige leven op te geven. Ik heb mij dan ook vele malen afgevraagd of ik haar dit aan kon doen. Telkenmale kwam ik tot de conclusie dat dit 100% het geval was, juist omdat Máxima in haar zelfstandigheid uitgegroeid was tot een persoonlijkheid met het juiste en sterke karakter om aan mijn zijde een uitermate belangrijke rol te vervullen. Zij kan met haar brede visie, haar gevoel voor humor, haar intelligentie en relativeringsvermogen mij de steun geven die voor mij in de toekomst onontbeerlijk zal zijn.

Met haar doorzettingsvermogen is zij keer op keer in staat geweest bij mij het beste en het diepste boven te halen. Daarnaast zij wij als paar in staat tijdens het zeer beperkte privé leven van alles intens te genieten; van zeer uiteenlopende culturele activiteiten tot inspannende en actieve buitensporten. Gelukkig hebben wij heel veel hobby's en liefhebberijen gemeen, en kunnen wij veel en vaak ontspannen lachen. Ik hoop dan ook ten zeerste dan Máxima's nieuwe leven niet zal leiden tot een beperking van haar spontaniteit en levensplezier. Deze vrouw is uniek zoals ze is en ik hoop dat ze die eigenschappen zal blijven houden; het zal onze relatie tot in lengte van dagen levendig houden!

Voor u ziet u de gelukkigste man van Nederland, maar ook iemand die in zijn liefde en geluk niet ongevoelig is voor de gevoelens die in Nederland leefden en leven met betrekking tot de afkomst van Máxima. Deze gevoelens hebben wel degelijk een grote rol gespeeld in mijn beslissing al dan niet met Máxima door te gaan. Diverse publicaties hebben soms een zware druk op onze relatie gelegd, waar we tot op heden sterker uit zijn gekomen. Deze start zal hopelijk in de toekomst alleen maar positieve uitwerkingen hebben. Ik kan alleen maar hopen dat de geschiedenis zal bewijzen dat wij de juiste keuze hebben gemaakt. Wij kunnen en zullen in ieder geval onze uiterste best doen om Nederland in de toekomst, als paar, naar eer en geweten zo goed mogelijk te dienen.

Voor de beslissing van Máxima's vader niet aanwezig te zijn heb ik het grootste respect. Dit offer is gebracht in het belang van de toekomst van zijn dochter in Nederland, ten koste van zijn grote liefde voor en sterke band met haar. Mocht het ons gegeven zijn kinderen te krijgen, hoop ik dat ons toekomstig gezin net zo hecht zal zijn als de familie van Máxima. Na bijna twee jaar hebben wij nu de beslissing genomen ons officieel te verloven. Nu kan Máxima zich in alle rust en openheid grondig voorbereiden op haar nieuwe bestaan in Nederland.

U kent mij al bijna 34 jaar en ik kan mij voorstellen dat u zit te trappelen om mijn lieve Máxima beter te leren kennen. Daarom geef ik haar nu, vol trots, het woord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie