Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 31-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 31-03-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding drugshandel
DRONTEN De politie heeft dinsdagavond een huiszoeking gedaan bij een vermeend drugspand aan de Kombuisstraat. Diverse goederen, zoals ruim 143 gram weed en handelsgeld, werden in beslag genomen. De 35-jarige bewoner is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanrijding Middendreef
LELYSTAD Vrijdagmiddag heeft zich op de Middendreef een aanrijding voorgedaan tussen een auto en een fiets. Een 32-jarige automobilist uit Lelystad wilde vanaf de Tjalk de Middendreef oprijden. Hij zag een 12-jarige fietsster en haar 14-jarige passagiere over het hoofd. De meisjes kwamen ten val. Ambulancepersoneel heeft de passagiere met letsel aan het onderbeen overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Easy Riders Controle
URK De politie heeft vrijdagmiddag op Het Rif een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal werden 11 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 9 bekeuringen zijn uitgeschreven: 4x overschrijden constructiesnelheid,
1x gladde banden, 1x geen verzekeringsplaat. Twee bromfietsers droegen geen helm en 1 was niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Controle Bomenweg
EMMELOORD Vrijdagmiddag heeft de politie wederom een verkeerscontrole uitgevoerd op de Bomenweg. Deze weg is vanaf de Kamperweg in verband met wegwerkzaamheden afgesloten voor alle verkeer behalve lijnbussen. In een uur tijd zijn 13 bekeuringen uitgeschreven.

Aanhoudingen na vechtpartij
LELYSTAD De politie heeft vrijdagavond bij een café aan de Poststraat twee mannen aangehouden (een 23-jarige Lelystedeling en een 23-jarige man uit Liverpool) voor openlijke geweldpleging. Agenten probeerden een aantal keren de vechtende partijen uit elkaar te halen. Uiteindelijk zijn de mannen voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De vechtpartij was ontstaan doordat een getuige de mannen een opmerking maakte over hun gedrag; ze hadden tegen een reclamebord aangeschopt.

Aanhouding drugshandel
ALMERE Een 15-jarige jongen uit Almere is vrijdagochtend op het Piet Moeskopspad beroofd van zijn fiets. Een nog onbekende jongen zei dat hij zijn fiets wilde lenen. Toen de 15-jarige hieraan geen gehoor gaf, kreeg hij een klap in het gezicht en werd hij van zijn fiets geduwd. De nog onbekende jongen pakte de fiets en verdween in de richting van de Seizoenenbuurt. De tas die achter op de fiets gebonden was, werd later teruggevonden bij het station in Almere Buiten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Buschauffeuse bedreigd
ALMERE De politie heeft vrijdagmiddag op de busbaan in de Waterwijk een 28-jarige Almeerder aangehouden nadat hij een buschauffeur had bedreigd. De man wilde met een vrouw en een kinderwagen de bus in. De 31-jarige buschauffeuse uit Almere verzocht hen even te wachten op de lijnbus, aangezien daarin wel rollend materiaal is toegestaan. Dit accepteerde de man niet, stelde zich vervolgens zeer agressief op en bedreigde de buschauffeuse met de dood. De buschauffeuse wist alarm te slaan waarop de politie de man heeft aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding Vogelweg
ZEEWOLDE Vrijdagmiddag heeft zich op de Vogelweg een aanrijding voorgedaan waarbij twee lichtgewonden zijn gevallen. Een 28-jarige automobilist uit Ermelo wilde vanaf de Wulpweg de Vogelweg oversteken. Hij zag daarbij een 58-jarige Harderwijker, die vanuit Almere over de Vogelweg reed, over het hoofd. De auto van de 58-jarige werd aan de achterkant geraakt, waardoor deze ging tollen en in de berm, net naast een boom tot stilstand kwam. De 28-jarige is per ambulance ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Hij hoefde niet opgenomen te worden. De 58-jarige werd overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk en is voor de zekerheid ter observatie een nachtje gebleven.

Aanhouding na vernieling
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht op het Noordeinde een 33-jarige Almeerder aangehouden wegens vernieling. Hij had een ruit uit de voordeur van een restaurant geslagen. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanrijdingen door onder invloed
ALMERE Vrijdagnacht werd op de Kimwierde een auto aangetroffen die met de voorkant tegen een boom stond. De bestuurder van de auto, een 33-jarige Almeerder, kwam even later aangelopen. Hij had licht letsel aan het gezicht en gaf aan alcoholische drank genuttigd te hebben. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van ruim 1,3 (575 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 6 uur. De auto is afgesleept.
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht op de Evenaar een 23-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man was vermoedelijk door een te hoge snelheid uit de bocht gevlogen en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van ruim 1,0 (455 ug/l). Hij heeft een rijverbod van 4 uur opgelegd gekregen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuring voor blauw zwaailicht
ALMERE De politie heeft op de Wijsgeerlaan een 22-jarige Lelystedeling aangehouden voor het ongeëigend gebruik van een blauw zwaailicht. De man had het blauwe zwaailicht op het dak van zijn auto gemonteerd. De man verklaarde dat hij dit nodig had omdat hij zich geroepen voelde medeweggebruikers op te voeden. Het zwaailicht is in beslag genomen en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie