Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coronel en Campbell Walter domineren GT race op Monza

Datum nieuwsfeit: 31-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

31 Maart 2001: Coronel en Campbell Walter domineren GT race op Monza

Regerend FIA GT kampioen Lister is het nieuwe seizoen goed begonnen. Jamie Campbell-Walter en zijn nieuwe teamgenoot voor dit jaar, Tom Coronel wonnen met grote overmacht de eerste race van het seizoen op het circuit van Monza. Ondanks de door motorproblemen tegenvallende dertiende startplaats wist Jamie Campbell-Walter in de zeventiende ronde al de leiding te pakken. Toen raakte hij verwikkeld in een fel gevecht met Christophe Bouchut in de Labre Competition Viper. "Ik was niet echt gerust op de start, met al die NGT auto's voor me. Maar daarna was het OK. IK zag dat Bouchut remproblemen had, dus ik maakte me niet al te veel zorgen over hem", zo verklaarde Campbell-Walter na afloop.

Lister duo succesvol op Monza foto: Chris Schotanus / Essay Productions

De Viper van Bouchut ging in de 27e ronde de pits in en had daar veel problemen met een vastzittende wielmoer. Lister teamchef Laurence Pearce koos een tactisch moment om Campbell-Walter het stuur over te laten geven aan Coronel. Hierdoor had Tom halverwege de race al een voorsprong van 30 seconden. Vanaf dat moment was het een kwestie van consolideren voor de beide Lister rijders, al slaagden ze er wel in om op de nummers twee en drie na het hele veld op een ronde te zetten.

Na afloop was Tom Coronel vanzelfsprekend bijzonder blij met zijn overwinning. "Natuurlijk is dit een goed begin van het seizoen. De eerste race is vaak makkelijker te winnen dan de rest omdat er veel fouten gemaakt worden en veel auto's nog niet helemaal klaar zijn. Wij hebben vandaag in ieder geval bewezen dat we klaar zijn en de concurentie nog niet. Zo heb ik vandaag veel auto's gezien met remproblemen. Het Lister team is erg goed, ze zijn natuurlijk niet voor niets kampioen geworden vorig jaar, en we zullen er alles aan doen om dit jaar de titel opnieuw binnen te halen", zo bsloot de Nederlander die over twee weken tijdens het Paasweekeinde op het Circuit van Zandvoort aan de start zal staan voor zijn volgende race: de openingsronde van het DTCC.

Monza FIA GT resultaten

1 Campbell-Walter/Coronel (Lister Storm) 87 ronden
2 Bouchut/Belloc (Chrysler Viper) +24.018s

3 Derichebourg/Vosse (Chrysler Viper) +1m30.036s
4 Defourny/Belmondo (Chrysler Viper) +1 ronde
5 Duez/Bleininger (Ferrari 550 Maranello) +2 ronden
6 Gabriele Sabatini/Marco Spinelli (Chrysler Viper) +3 rondenreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie