Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste burgerhuwelijk voor paren van gelijk geslacht

Datum nieuwsfeit: 31-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Eerste burgerhuwelijk voor paren van gelijk geslacht

In de nacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april om 00.00 uur zal in Amsterdam door burgemeester Job Cohen het eerste burgerhuwelijk voor paren van gelijk geslacht worden voltrokken.

Vier paren van gelijk geslacht zullen die avond in het huwelijk treden. De huwelijksvoltrekking is in de raadzaal van het stadhuis, ingang Zwanenburgwal, Amsterdam.

Voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking is er op 31 maart om 22.00 uur een persconferentie in de Boekmanzaal van het stadhuis. Hier wordt een toelichting gegeven op de totstandkoming van het burgerhuwelijk en zullen betrokkenen van het eerste uur aanwezig zijn.

Job Cohen was in zijn vorige functie als staatssecretaris van Justitie verantwoordelijk voor de totstandkoming van het burgerhuwelijk voor paren van gelijk geslacht.

Live uitzending
De huwelijksvoltrekking wordt via Salto uitgezonden. De uitzending van de ceremonie zal tussen 00.00 en 01.00 uur plaatsvinden op het A-2 kanaal van de Saltozender. Salto zendt in Amsterdam uit op kanaal S16, 264.000 Mhz.

Geïnteresseerden die de lokale zender niet kunnen ontvangen, worden in de gelegenheid gesteld om de plechtigheid te volgen via de website van de gemeente Amsterdam (www.amsterdam.nl/).

Volg de live stream: www.amsterdam.nl/huwelijk_live/huwelijk_live.html

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie