Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Einddatum herstelverzoek gegevens in het I&R-systeem

Datum nieuwsfeit: 31-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Regelingen en subsidies / Nieuwsberichten

31 maart, Einddatum herstelverzoek tegenstrijdige gegevens in het I&R-systeem

23 maart 2001 - Veehouders die deelnemen aan de slachtpremieregeling volwassen runderen 2000 hebben tot en met 31 maart 2001 de tijd om herstelverzoeken in te dienen bij de Regionale Veeverbeterings Organisaties (RVO´s). De slachtpremie accepteert geen tegenstrijdige gegevens in het I&R-systeem. Om tijdig slachtpremie te kunnen uitkeren is een einddatum voor herstel van I&R-gegevens noodzakelijk. Daarom is besloten dat veehouders tot en met 31 maart 2001 herstelverzoeken bij de RVO´s voor de slachtpremie 2000 kunnen indienen. Dit besluit zal gepubliceerd worden. Herstelverzoeken die ná 31 maart 2001 door de RVO´s worden ontvangen, worden niet meegenomen door LASER in de eindbeoordeling en vaststelling van de uit te betalen slachtpremie over het premiejaar 2000.

LASER heeft begin maart aan de veehouders, als een mededeling, een tweede statusoverzicht verzonden. Op het statusoverzicht staan de runderen met tegenstrijdige gegevens als niet-premiewaardig vermeld. Het overzicht meldt ook wat de reden hier van is. Tegenstrijdigheid treedt op als gegevens niet nauwkeurig zijn gemeld aan het I&R-systeem.

Veehouders kunnen gegevens, waaronder de aan- of afvoerdatum, wijzigen. Herstelverzoeken dienen door middel van een overzicht rundverblijfplaatsen bij de RVO te worden ingediend. Dit overzicht kan worden opgevraagd via I&R-rund Voice Response systeem (0900 - 202 30 30). De RVO´s voorzien de binnengekomen herstelverzoeken van een ontvangstdatum. Herstelverzoeken die ná 31 maart 2001 bij de RVO binnen komen worden niet meegenomen door LASER in de eindbeoordeling en vaststelling van de uit te betalen slachtpremie over het premiejaar 2000. Herstelverzoeken leiden niet in alle gevallen leiden tot het alsnog verkrijgen van de (volledige) slachtpremie!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LASER Deventer telefoonnummer: 0570 - 667777.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie