Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coulthard wint na incident Verstappen/Montoya

Datum nieuwsfeit: 01-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Coulthard wint na incident Verstappen/Montoya

Een uiterst tumultueuze wedstrijd is vanavond gewonnen door David Coulthard, die daarmee Michael Schumacher en Nick Heidfeld voorbleef. Jos Verstappen finishte niet, nadat hij Juan-Pablo Montoya, op dat moment al vele ronden lang de leider, en zichzelf elimineerde na een inschattingsfout van de Nederlander.

Eerste overwinning sinds juli 2000

De race begint onder zonnige omstandigheden. Nadat Eddie Irvine bij aanvang van de opwarmronde niet op tijd wegkomt, blijft Mika Häkkinen bij de start van de race stilstaan. Wonder boven wonder weten alle andere coureurs de Fin te ontwijken, en blijft een ernstig ongeluk uit. Jos haalt in de eerste ronde, zoals gebruikelijk, een aantal coureurs in. Hij komt dan ook na een ronde als 14e door. De safetycar is op dat moment in de baan, zodat de marshalls de McLaren van Häkkinen kunnen verwijderen.
Op het moment dat de safetycar weer verdwijnt, haalt Montoya aan het einde van het rechte stuk Michael Schumacher op sensationele wijze in. Wiel-aan-wiel gaan ze door de eerste bocht heen, en Montoya leidt voor het eerst een Grand Prix. Direct daarna botst Rubens Barrichello achterop Ralf Schumacher. De Braziliaan is direct uitgeschakeld, Ralf kan na een lang bezoek aan de pits de wedstrijd weer vervolgen. Ondertussen rijden Montoya en Schumacher flink door, en verbeteren zij enkele malen de snelste ronde. Als in de 12e ronde Jacques Villeneuve voor een kleine controle binnenkomt ligt Jos 10e, en wordt hij bedreigd door de Jaguar van Luciano Burti.
In ronde 25 komt Michael Schumacher de pitstraat in, om op de vijfde plek terug te komen, vlak achter Jarno Trulli. Tot de 38e ronde blijft het redelijk rustig, wanneer het noodlot toeslaat. Montoya, die nog altijd de wedstrijd leidt, haalt Jos in. Jos gaat netjes voor hem opzij, en sluit achter de Colombiaan aan. Deze blijkt echter vroeger te remmen dan Jos verwachtte. Het gevolg is dat Jos achterin de Williams van Montoya klimt, en dat beiden de race moeten verlaten. Voor beide coureurs een grote domper.
Enkele ronden later komt Coulthard binnen voor zijn geplande pitstop, waarna de regen in één keer met bakken uit de hemel komt. Iedereen komt naar binnen, David Coulthard echter laat waardoor hij tijd verliest ten opzichte van Schumacher. Hij komt als tweede terug op de baan. Dat blijft hij echter niet lang, want door een fout spint Schumacher, hij blijft nog net voor David Coulthard, maar na een mooie inhaalactie aan het einde van het rechte stuk herneemt de Schot de leiding.
Coulthard staat deze leiding niet meer af, en behaalt zijn eerste overwinning sinds de Grand Prix van Frankrijk in juli 2000. Schumacher vormt geen enkele bedreiging meer, en hij wordt tweede, vóór Heidfeld, die profiteert van het uitvallen van Frentzen.

Kort na afloop van de race haden we kort contact met Jos, die erg baalde van het incident met Montoya. Het is natuurlijk nooit mijn bedoeling geweest. Ik had de blauwe vlaggen gezien, en ging opzij. Toen ik achter Montoya aansloot remde hij erg vroeg. Ik zat er te dicht achter om nog op tijd te kunnen reageren. Ik had een goede start, en we zaten voor de pitstop te wachten op de regen die komen zou. Direct hierna ging Jos naar het team van Williams om zijn excuses aan te bieden voor het raceongeval. Overigens reageerde Montoya zeer professioneel op het gebeurde, door te stellen thats racing. Een mooie mentaliteit, van een veelbelovend coureur.


1
april
2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie