Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Domeinnaamkaping: Twinfield lift mee op succes ASP-startup

Datum nieuwsfeit: 01-04-2001
Bron: 7x24
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Twinfield lift mee op succes ASP-startup.

Het afgelopen december begonnen bedrijf BoekBank Bv is de eerste Application Service Provider die zich richt op het MKB. BoekBank stelt software via internet beschikbaar waarmee bedrijven kunnen boekhouden, factureren, inkopen en verkopen. Door software te huren via internet hoeven bedrijven niet meer te investeren. Het succes van het jonge BoekBank is kennelijk zo groot dat een gerenommeerde partij als Twinfield nu probeert een graantje mee te pikken, en wel door de 'oude' truc van het gebruiken van andermans bedrijfsnaam voor een internet-domein. Onlangs heeft Twinfield de namen boekbank.com, boekbank.net en boekbank.org gereserveerd. Een illegale actie omdat deze naam als bedrijfsnaam in gebruik is, en de eigenaar geen toestemming heeft gegeven tot het gebruik van deze naam. Twinfield is verzocht het onrechtmatig gebruik te staken, maar heeft aan dit verzoek geen gevolg gegeven. In kort geding zal de Rechtbank nu verzocht worden hieraan een einde te maken.

"Het is van Twinfield een manier om de publiciteit te zoeken, en ze dwingen ons tot een gang naar de rechter waar we liever al onze aandacht zouden besteden aan de verdere introductie van ons product", zegt Hans van Heertum, directeur en oprichter van BoekBank. "We lopen in de ASP-markt voor het MKB, ver voor de troepen uit, en dan worden gevestigde bedrijven nerveus. Maar met een dergelijke actie haalt Twinfield zichzelf naar beneden."

Noot redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot

Hans van Heertum
7x24
Deccaweg 38
Postbus 12345
1100 AH Amsterdam
Telefoon: 020-6113553
Fax : 020-6117583
www.7x24.nl
email: hans@7x24.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie