Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sven Breugelmans scoort ook in GP Valkenswaard

Datum nieuwsfeit: 01-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Serie: WK
Ronden: 2/15
Datum: 1 April 2001
Land: Nederland
Plaats: Valkenswaard
Weer: zonnig & 15°c
Sven Breugelmans scoort ook in Valkenswaard!

Mill - Net als twee weken geleden in Spanje heeft Sven Breugelmans punten weten te scoren voor het Wereld Kampioenschap. Tijdens de Nederlands Grand Prix werd hij heel keurig achtste! Remy van Rees kwam niet in actie door zijn schouderblessure. De zege ging naar Erik Eggens die een klasse apart was tijdens zijn thuis Grand Prix.

Vrijdag:
De trainingen van Vrijdag werd om het circuit te sparen afgelast. Remy wilde graag weten hoe het ging en reed even op het testbaantje. Dit duurde echter niet lang, de pijn in de schouder was er hevig waardoor hij besloot de Nederlandse GP aan zich voorbij te laten gaan. "Het gaat niet, ik heb geen kracht in mijn arm. Over enkele dagen krijg ik de uitslag van de eerder gemaakt MRI-scan. Vervolgens wordt besloten over een operatie moet volgen, indien dat zo is ben ik enkele maanden uitgeschalkeld." Blikt hij angstvallig vooruit.

Zaterdag:
Alleen Sven ging in de kwalificatie van start, maar helaas niet zonder problemen. Tijdens de eerste kwalificatie reed hij binnen de top 10 waardoor hij zeker was van de wedstrijd op zondag. In de slotfase sloeg de pechduivel toe waardoor hij te vroeg tot stilstand kwam. In de laatste kans ging het beter met de Belg, met een vierde plaatste hij zich probleemloos.

Zondag:
Dankzij een goede start kwam Sven direct in de top 10 terecht. Aan het wiel van Jorgensen reed hij de eerste helft van de wedstrijd zonder problemen mee. Na bijna 15 minuten ging Van Hastenberg in de fout en kon 'De Breugel' probleemloos een plaatsje winst pakken. Op de achtste plaats aangekomen wilde hij natuurlijk meer, het tempo werd verhoogd net als de druk op Jorgensen. In de slotfase ging de YAMAHA-rijder in de aanval bij de Deen maar helaas zonder resultaat. Op een achtste plaats werd de man uit Rijkevorsel afgevlagd. "Het ging niet slecht, gisteren zat alles tegen maar diverse verandering aan mijn Rinaldi-YAMAHA hebben goed gewerkt. Mijn aanval op Jorgensen mislukte helaas maar ik ben tevreden met de punten." aldus Sven direct na de wedstrijd. Ook de teameigenaar Frans Renders was tevreden over zijn rijder. "Ik ben tevreden, je moet elke wedstrijd scoren want dan kun je iets betekenen in de uitstand voor het kampioenschap." sprak hij tevreden over zijn jongste GP-rijder.

Volgende race:
Over twee weken gaat Sven in Australie proberen zijn puntentotaal te verhogen. Remy hopen wij een week later in Berghem weer aan de start te zien. Op 22 april wordt dan de eerste ronde om het Open Nederlands Kampioenschap gehouden.

Uitslag 125cc Grand Prix of The Netherlands:

1 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 41.18,345
2 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 41.27,124
3 Mark de Reuver Nederland YAMAHA YAMAHA Eggens Racing 41.28,487
8 Sven Breugelmans Belgie YAMAHA JB MX Racing Team 42.22,683

Tussenstand 125cc na 2 van 15 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 45
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 26
3 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 25
9 Sven Breugelmans Belgie YAMAHA JB MX Racing Team 12
- Remy van Rees Nederland YAMAHA JB MX Racing Team 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Foto: Remy van Rees bekijkt vanaf zijn camper met pijn in zijn hard naar de wedstrijd!
Photo: Copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH Mill
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 53391824
E: (Mail@KEMCO.Demon.NL)
W: WWW.KEMCO.Demon.NL

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie