Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Transferium bij Zeelandhallen in Goes in gebruik genomen

Datum nieuwsfeit: 01-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

28 maart 2001

Transferium Goes in gebruik per 1 april 2001

Het college van burgemeester en wethouders van Goes heeft besloten het transferium bij de Zeelandhallen per 1 april 2001 in gebruik te nemen, een maand eerder dan gepland.
Automobilisten kunnen hier hun auto gratis parkeren en hun reis naar de binnenstad vervolgen met een pendelbus. Met de vervroegde ingebruikname van het transferium wil het college eventuele problemen bij de invoering van het nieuwe parkeerbeleid opvangen, zolang het gratis parkeerterrein bij Carelse/Beekman nog niet gereed is.

Connexxion gaat de verbinding met de binnenstad verzorgen, met een frequentie van vier keer per uur. De eerste bus vertrekt om 7.30 uur vanaf de Zeelandhallen. Het transferium is in gebruik van maandag tot vrijdag van 7.30 tot 19.00 uur, op donderdag tot 22.00 uur en op zaterdag
tot 18.00 uur. Op het transferium is plaats voor ca. 250 auto's. Het parkeerterrein heeft een asfaltverharding en is voor een belangrijk deel overdekt. Voor gebruikers van het Transferium bestaat de mogelijkheid om een fiets in hal twee van de Zeelandhallen te stallen, zodat zij met de auto naar de Zeelandhallen en vervolgens met de fiets naar hun werkplek of andere bestemming kunnen gaan. Aan deze voorziening zijn geen kosten verbonden.

Op 1 april 2001 voert de gemeente Goes het nieuwe parkeerbeleid in, waarbij het gebied van betaald parkeren en het parkeren voor vergunninghouders wordt uitgebreid. In oktober 2000 heeft de gemeenteraad hier de voorwaarde aan verbonden dat het beoogde parkeerterrein Carelse/Beekman op die datum beschikbaar is voor langparkeerders, met name voor het woon-werkverkeer. Door onvoorziene omstandigheden is de aanleg hiervan echter vertraagd. Als alternatief heeft het college besloten om vanaf 1 april het transferium bij de Zeelandhallen in te zetten.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het parkeerterrein Carelse/Beekman gereed is. Zodra dit beschikbaar komt, rijdt de pendelbus van en naar het transferium alleen op dinsdag en op zaterdag (tot zaterdag 3 november). Bedrijven en instellingen in het gebied waar de gemeente het nieuwe parkeerbeleid gaat invoeren, krijgen deze week een brief over de mogelijkheden van het transferium voor hun werknemers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie