Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterschap Zuiderzeeland start met renovatie gemaal Smeenge

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Bron: Waterschap Zuiderzeeland
Zoek soortgelijke berichten
Waterschap Zuiderzeeland


01-12
Lelystad, 29.03.2001

WATERSCHAP ZUIDERZEELAND START MET RENOVATIE GEMAAL SMEENGE.

Met ingang van 2 april as. wordt gestart met de renovatie van het gemaal Smeenge te Kraggenburg. Het gemaal Smeenge bemaalt de Hoge Afdeling van de Noordoostpolder met een oppervlakte van ca. 9.000 hectare. De renovatie van het bijna zestig jaar oude gemaal, is nodig om het gemaal aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. De werkzaamheden die worden uitgevoerd richten zich op renovatie, c.q. vervanging van de elektromotoren, de pompen en het schakelsysteem.

Het gemaal Smeenge heeft een pompcapaciteit van ca. 1.200 m3 per minuut verdeeld over twee pompeenheden. Tijdens de werkzaamheden zal één pomp continue operationeel blijven. Voorts is met de provincie Flevoland afgesproken dat de spuicapaciteit van de Marknessersluis tot een maximum kan worden ingezet bij extreem veel neerslag.

Het bemalingregime van de Hoge Afdeling is er overigens niet op gebaseerd om in de zomermaanden met het gemaal Smeenge water uit te slaan, dit om te voorkomen dat het zoute polderwater de waterkwaliteit in het Vollenhovermeer- en Kadoelermeer zal verslechteren. De keuze om de renovatie gedurende de zomermaanden uit te voeren ligt dan ook voor de hand.

Met de halve pompcapaciteit van 600 m3 per minuut van het gemaal Smeenge en de mogelijkheid om van de maximale spuicapaciteit van de Marknessersluis gebruik te kunnen maken, voorziet het Waterschap Zuiderzeeland behoudens als zich extreme omstandigheden voordoen, geen problemen.
Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie