Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing Geert Mak 'Amsterdam op een breukvlak'

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Amsterdam op een breukvlak

Datum maandag 02-04-2001
Tijd 20:00 uur

In de reeks Amsterdam-lezingen spreekt Geert Mak over Amsterdam op een breukvlak. Sinds het begin van de zeventiende eeuw is de stad Amsterdam niet zo in beweging geweest als tijdens de laatste decennia. Veel van de oorspronkelijke bewoners zijn weggetrokken. Nieuwe groepen immigranten hebben zich in de stad gevestigd en zetten een andere toon. De oude binnenstad, met haar klassieke bedrijvigheid, wordt steeds meer een consumptie- annex recreatiecentrum. Bovendien beweegt het accent van de stad zich zuidwaarts: in Zuid-Oost en rondom Zuid-WTC wordt het grote geld verdiend en daarheen bewegen zich ook steeds meer andersoortige activiteiten. Zijn er parallellen te trekken met soortgelijke perioden uit de Amsterdamse geschiedenis? En wat kunnen we, op grond van ervaringen in andere steden, verwachten?

Geert Mak is schrijver en bijzonder hoogleraar aan de UvA. Hij bekleedt de Wibautleerstoel op het terrein van de grootstedelijke problematiek, in het bijzonder gericht op Amsterdam. Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin.

Toegang

Entree 10,-

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie