Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doel 2020 stapt opnieuw naar Raad Van State

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Doel 2020
Onder bescherming van Ere-Senator Ferdinand De Bondt, Prof Em. Karel Van Isacker en filmcineast Frank Van Passel

Persmededeling: Ondanks terugtrekking bouwvergunningsaanvraag gaan onteigeningen voor Deurganckdok en opspuitingen Arenbergpolder gewoon door.

Doel 2020 stapt opnieuw naar Raad Van State

Ondanks de aankondiging alle nog lopende dossiers i.v.m. het Deurganckdok op te schorten gaan de onteigeningscommissarissen in het gebied Doel 3 (Arenbergpolder en Doelpolder) gewoon door met onteigeningen alsof er niets aan de hand is. Dat is voor Doel 2020 onaanvaardbaar.

Het onteigeningsbesluit Doel 3 werd door Johan Sauwens ondertekend op dezelfde dag als de Raad Van State besliste om de bouwvergunning voor het Deurganckdok te schorsen. Deze schorsing leidde er toe dat Minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen ook de bouwaanvraag voor de baggerwerken in het Deurganckdok terugtrok. Daardoor wordt het onteigeningsbesluit zonder voorwerp maar dat belet de onteigeningscommis sarissen niet gewoon door te gaan alsof er niets aan de hand is.

Doel 2020 vindt dat dit van weinig respect getuigt van de kant van Johan Sauwens voor de beslissing van zijn collega Van Mechelen. De samenhang in het beleid vraagt dat ook het onteigeningsbesluit wordt teruggetrokken.

Doel 2020 van zijn kant heeft intussen zijn steun uitgesproken aan de getroffen landbouwers en gaf haar advocaten opdracht een nieuwe procedure voor te bereiden om het onteigeningsbesluit door de Raad Van State te laten schorsen en vernietigen.

Met dank voor opname,

Namens Doel 2020,

Jan Creve, Tel. 03/773.28.33.

Ferdinand De Bondt, Tel. 03/777.57.77.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie