Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fortis rondt verkoop Fortis Financial Group af

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Fortis Bank
Zoek soortgelijke berichten
Fortis Bank

Persbericht
New York/Brussel/Utrecht, 3 april 2001

Fortis, Inc. rondt verkoop van Fortis Financial Group aan The Hartford af

Strategische zet versterkt de concentratie van Fortis, Inc. op haar gespecialiseerde verzekeringsbranches in de Verenigde Staten

Fortis, Inc., een onderdeel van de internationale Fortis groep (BSE: FOR en AMS: FOR), maakte vandaag bekend dat het de verkoop van Fortis Financial Group ("FFG") aan The Hartford Financial Services Group (NYSE: HIG) ("The Hartford") heeft afgerond. FFG is een onderdeel van Fortis, Inc. die gespecialiseerd is in variabele levensverzekeringen en lijfrentes. FFG groepeert tevens de beleggingsfondsen van de onderneming.

Zoals eerder werd aangekondigd, kwam Fortis, Inc. overeen om FFG aan The Hartford te verkopen door een transactie in contanten ter waarde van ongeveer USD 1,12 miljard. De wettelijke reserve van FFG van ongeveer USD 200 miljoen is niet bij de verkoop inbegrepen, maar blijft bezit van Fortis.

Deze transactie past in de strategie van Fortis in de Verenigde Staten, die erop gericht is een selectieve portefeuille van gespecialiseerde verzekeringsactiviteiten op te bouwen en te beheren, die op hun respectievelijke markten een leiderspositie bekleden. FFG zal nu in staat zijn haar potentieel ten volle te ontplooien binnen Hartford Life, dat met zijn leidinggevende positie op de Amerikaanse markt van variabele lijfrentes en zijn toenemende bekendheid in de sector van de beleggingsfondsen, een uniek platform biedt voor toekomstige groei. Deze transactie zal Fortis, Inc. tevens in staat stellen om zich beter te concentreren op nieuwe kansen voor haar niche-activiteiten - Assurant Group, Fortis Benefits, Fortis Family en Fortis Health - en op andere veelbelovende gespecialiseerde markten.

Over Fortis, Inc.
Fortis, Inc. is gespecialiseerd in de financiële dienstverlening en levert, via haar diverse operationele ondernemingen en dochterondernemingen, hoofdzakelijk in de V.S. gespecialiseerde verzekerings- en investeringsproducten aan ondernemingen, verenigingen, financiële dienstverleningsorganisaties en particulieren. Fortis, Inc. maakt deel uit van Fortis, de internationale groep die in meer dan 65 landen actief is op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen en die ongeveer 70.000 personeelsleden tewerkstelt. Meer informatie over Fortis is te vinden op de website www.fortis.com.

Contactpersonen Fortis, Inc.

Bill Greiter1 ++(0)212 8597047 (bill.greiter@us.fortis.com)

Melissa Kivett1 ++(0)212 859 7029 (melissa.kivett@us.fortis.com)

Fortis
Liliane Tackaert ++32 (0)2 510 52 33 (liliane.tackaert@fortis.com)

Hilde Junius ++32 (0)2 510 52 34 (hilde.junius@fortis.com)

Jan-Willem ter Avest ++31 (0)30 257 65 66 jan-(willem.teravest@fortis.com)

Hendrik Jan Eijpe ++31 (0)30 257 65 52 hendrik-(jan.eijpe@fortis.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie