Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Video Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK)

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Video Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK)

Ik dacht, ik bel maar...

2 april 2001

Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de video Ik dacht, ik bel maar uitgebracht. In deze video wordt een impressie gegeven van de functie en de werkwijze van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). De band is gemaakt voor beroepskrachten die met kinderen werken.

Voor beroepskrachten is de drempel om een Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) te bellen soms hoog. Zij denken dat zij bij een melding zeker moeten weten dat er sprake is van kindermishandeling weten vaak niet dat zij ook voor advies naar een AMK kunnen bellen. Op de videoband komen een wijkverpleegkundige, een leerkracht en een politiefunctionaris aan het woord; zij vertellen onder andere waarom zij het AMK hebben ingeschakeld.

Voorlichtingsbijeenkomsten
De video kan worden gebruikt in voorlichtingsbijeenkomsten over omgaan met kindermishandeling, of over de werkwijze van het AMK. Dergelijke voorlichtingsbijeenkomsten kunnen door een AMK worden georganiseerd of door een beroepsgroep zelf. In de handleiding bij de video staan didactische suggesties voor het gebruik van de video en informatie over het AMK.

Bestellen
Ik dacht, ik bel maar Een impressie van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (VHS, diaklankbeeld, 15 minuten) is geproduceerd door Clé Jansen en kost f 49,50. ISBN 90-5050-890-1, E 230551. Te bestellen via de boekhandel of te verkrijgen bij NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail (bestel@nizw.nl).

Contact
Afdeling Verkoop, e-mail: (bestel@nizw.nl)

Laatste update: 2 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie