Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie cafébrand Volendam komt in april met tussenrapport

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Commissie-Alders rapporteert in april en juni over cafébrand Volendam

De commissie onderzoek cafébrand nieuwjaarsnacht (commissie-Alders) zal in april een tussenrapportage uitbrengen over vergunningverlening en bestuurlijke handhaving op het terrein van brandveiligheid in Nederland. Voor deze tussenrapportage heeft de commissie gebruik gemaakt van de uitkomsten van een enquête onder 30 gemeenten. In juni zal de commissie met haar eindrapportage over de toedracht en de afwikkeling van de cafébrand in Volendam komen. Dit staat in een brief van staatssecretaris Gijs de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) aan de Tweede Kamer.

De commissie-Alders heeft de taak de toedracht en de afwikkeling van de cafébrand in Volendam te onderzoeken. Daarnaast was de commissie gevraagd een voorstel te doen voor een landelijk onderzoek naar hoe gemeenten omgaan met het verlenen van vergunningen en de controle en handhaving daarvan op het punt van brandveiligheid van gebouwen waar veel mensen komen. Besloten is echter dat de commissie niet eerst zo'n onderzoeksvoorstel opstelt, maar in april al direct een voorstel doet voor een landelijk actieprogramma brandveiligheid.

De commissie-Alders zal zich onder meer baseren op een onderzoek dat de Inspectie Brandweerzorg en Rampenbestrijding, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Keuringsdienst van Waren uitvoeren. De rapportage van deze inspecties is half mei te verwachten.

De volledige tekst van de brief aan de Tweede Kamer is te vinden op www.minbzk.nl.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie