Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lycos.nl introduceert datingsite love@lycos

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Lycos.nl introduceert datingsite love@lycos

- Succesvolle Europese datingsite nu ook in Nederland
Haarlem, 2 april 2001 -De succesvolste datingsite van Europa wordt vandaag ook in Nederland gelanceerd. Lycos Nederland start haar eigen datingsite, onder de naam love@lycos (www.lycos.nl). Om aan de behoeften van de steeds groter wordende groep alleenstaanden tegemoet te komen heeft Lycos een datingsite geïntroduceerd om simpel en op een leuke manier met elkaar in contact te komen. Love@Lycos onderscheidt zich van andere datingsites door vele extra en "funny" functies en chatmogelijkheden.

Via Love@Lycos is de bezoeker in staat om anderen direct te benaderen. Door een bezoek te brengen aan de persoonlijke pagina van andere leden, kan men kijken wie bij hem of haar past en daarna kan men een uitnodiging mailen voor een date. Indien iemand ingaat op de uitnodiging, ontmoeten zij elkaar in een aparte chatroom voor het eerste contact en daarna misschien wel in het echt! Daarnaast bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van algemene chatrooms, om via die weg de ware te vinden. Ook kunnen via Love@Lycos SMS-berichten verstuurd worden naar een beoogde liefde.

De navigatie in de love@lycos site is zeer simpel en overzichtelijk, er wordt onder andere gebruik gemaakt van symbolen. Hierdoor ziet de gebruiker bijvoorbeeld in één oogopslag wie er online is. Daarnaast kan men ook zien of een bepaalde persoon bij hem/haar past. Deze "match" wordt weergegeven door een hoeveelheid hartjes die gebaseerd is op basis van een persoonlijkheidstest.

Dat Lycos Europe een goede keus heeft gemaakt, blijkt uit de hoge bezoekersaantallen bij de overige Europese Love@Lycos-sites. In Italië, Frankrijk en Spanje zijn in totaal momenteel bijna een half miljoen mannen en vrouwen via Lycos op zoek naar een relatie. Momenteel zijn elk moment van de dag een kleine 1.700 bezoekers op de Franse Lycos-datingsite te vinden. Lycos heeft met deze datingservice een gat in de markt gevonden. "Totaal onverwacht komt het niet. Daten is leuk. Wij draaien in Nederland inmiddels al een maand proef en daaruit hebben wij vele leuke en enthousiaste reacties ontvangen van gebruikers", aldus Silvio de Groot, directeur van Lycos Nederland.

Om Love@Lycos in Nederland net zo'n doorslaand succes te maken als in de overige Europese landen, wordt de komende weken een intensieve Nederlandse reclamecampagne opgezet, waarbij TV en radio de hoofdmoot vormen. Zo zal er een commercial worden vertoond op alle Nederlandse TV zenders en sponsort Lycos het radioprogramma "Op de Valreep" op Radio 538. Door middel van het Love@Lycosspel kan men eventuele 'geheime liefdes' laten benaderen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie