Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechtbank Rotterdam laat verdeling etherfrequenties in stand

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank RotterdamTijdelijke verdeling etherfrequenties commerciële radio-omroepen blijft in stand

Bron: Rechtbank Rotterdam

Datum actualiteit: 2-04-2001

De rechtbank te Rotterdam heeft vandaag de verdeling van etherfrequenties door de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat per 1 januari 1999 onder niet landelijk opererende commerciële radio-omroepen in stand gelaten. Het gaat, na de verdeling per 1 januari 1998 van frequenties onder landelijk opererende commerciële omroepen, opnieuw om een tijdelijke verdeling. Dit in afwachting van de volledige herverdeling van het frequentiespectrum voor de publieke en commerciële omroep, ook wel aangeduid als zero base. Tegen de verdeling onder niet-landelijke commerciële omroepen was beroep ingesteld door OLON (de organisatie van lokale publieke omroepen), vier lokale publieke omroepen, één landelijke commerciële omroep en vijf niet-landelijke commerciële omroepen.

De rechtbank vindt het door de staatssecretaris gehanteerde verdelingsbeleid niet onrechtmatig. Niet ten onrechte heeft de staatssecretaris de voorkeur gegeven aan de commerciële boven de publieke omroep en vervolgens aan de niet-landelijke boven de landelijke commerciële omroepen. Ook de wijze van verdelen onder de niet-landelijke commerciële omroepen die een frequentie hadden aangevraagd, vindt de rechtbank niet onjuist.

De frequenties waren aanvankelijk toegekend tot 1 september 2000. Later zijn de toekenningen verlengd tot 1 september 2001.

De tekst van de uitspraak is over enkele dagen op deze site beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie