Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

JBN-award voor Deborah Gravenstijn

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

JBN-award voor Deborah Gravenstijn

ROTTERDAM Judoka Deborah Gravenstijn heeft zaterdag 31 maart op de tweede dag van het Open NK in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in Rotterdam de JBN-award voor beste judoka van het jaar 2000 ontvangen.

De nummer vijf van de Olympische Spelen van Sydney in de gewichtsklasse tot 52 kilogram kreeg de prijs vooral voor haar doorzettingsvermogen en technische manier van judoën. In 1999 ging de JBN-award naar Jessica Gal. Bij de heren werd de prijs voor het tweede opeenvolgende jaar uitgereikt aan de Vlaardingse Olympisch kampioen Mark Huizinga.

Gravenstijn kon het weekeinde waarin ze ook het contract met de Koninklijke Luchtmacht officieel ondertekende op de tatami geen extra glans geven. De inwoonster van Spijkenisse verloor in de klasse tot 57 kilogram reeds in de eerste ronde. Omdat haar tegenstandster vervolgens verloor kreeg de pupil van Jan de Rooy ook geen kans om via de herkansing in het hoofdtoernooi terug te keren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie