Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principeakkoord bereikt in Metaaltechniek

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

02-04-2001

CNV Metaaltechniek: "Kwaliteit cao nu fors opgekrikt"

De petjes, vaandels en spandoeken kunnen weer in de kast. CNV Metaaltechniek, de Unie en FNV Bondgenoten en werkgevers bereikten maandag 2 april, na bijna 50 uur onderhandelen, een principeakkoord voor de kleinmetaal. Na vier weken stakingen en werkonderbrekingen keert daarmee de rust terug in de sector Metaaltechniek. Het akkoord kwam maandagochtend nipt op tijd: voor maandag 3 april was reeds een grote staking onder de garagebedrijven op touw gezet. Vanuit het hele land waren vanochtend al stakers naar het Bovag- en GTI-hoofdkwartier in Bunnik onderweg.

Onderhandelaar Annemieke Bezemer van CNV Metaaltechniek is tevreden over het bereikte resultaat: "2 x 4 procent loonsverhoging; twee keer een eenmalige uitkering van in totaal 550 euro; de looptijd van de cao is 25 maanden en werknemers krijgen zeggenschap over al dan niet overwerken. We hebben de kwaliteit van de cao Metaaltechniek met deze onderhandelingsronde fors opgekrikt."
Het loon, werktijden en de zeggenschap waren van meet af aan de strijdpunten in de onderhandelingen met de werkgevers. Ook dit weekeinde moest de vakbond nog hard onderhandelen om het gelijk aan haar kant te krijgen ten aanzien van deze punten. Met betrekking tot overwerk is door de bonden bereikt dat overuren alleen kunnen worden gemaakt als de werknemer daarmee instemt, tenzij er sprake is van calamiteiten die overwerk min of meer als vanzelfsprekend maken. Gemaakte overuren worden uitbetaald in tijd of geld. Ook voor werk op onregelmatige tijden worden toeslagen betaald.

Extra werktijd, veroorzaakt door de reistijden bij karweiwerk, wordt vergoed. Daarnaast worden de uren die worden besteed aan scholing buiten de reguliere werktijden gecompenseerd.

Houten, 2 april 2001

Nadere inlichtingen:

Annemieke Bezemer (onderhandelaar)
06 - 51601953
Wouter de Jong
06 - 53 19 22 66

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie