Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MGE UPS Systems brengt compacte UPS op de markt

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Pulsar EXtreme C, de nieuwe compacte high-tech UPS van MGE UPS SYSTEMS

MGE UPS Systemen heeft haar assortiment uitgebreid met de Pulsar EXtreme C UPSs. De C staat voor compact. De met on-line dubbele-conversie technologie uitgeruste UPS bieden servers, telefooncentrales en netwerkapparatuur maximale beveiliging in minimale ruimte met vermogens van 700, 1000 en 1500 VA.

Pulsar EXtreme C UPSs, met 700, 1000 en 1500 VA modellen die verkrijgbaar zijn in versies voor stand alone - of rekmontage, zijn ontworpen om te voorzien in de behoeften van moderne apparatuur, waaronder netwerk-, intranet- en internetservers, internetapparatuur, computer- en telecomcentra, medische apparatuur en voor toepassing in andere gevoelige industriële processen.

Ten aanzien van prestaties en betrouwbaarheid biedt de Pulsar EXtreme C het beste in beveiliging van de elektriciteitsvoorziening. De nieuwe UPS maakt gebruik van dubbele-conversie (on-line) technologie, de enige manier om alle problemen met elektriciteitsvoorziening te ondervangen. Door een automatische bypass, koude-startfunctie en redundantiemogelijkheden, wordt een hoge beschikbaarheid van 99,999% of meer gegarandeerd. Daarnaast biedt de Pulsar EXtreme C communicatieoplossingen en accessoires voor UPS besturing en bewaking op afstand, waaronder standaard USB en RS 232 poorten. Optionele kaarten voor SNMP communicatie en relaiscontacten zijn eveneens verkrijgbaar.

De Pulsar EXtreme C rekversie (rackversie) is maar twee hoogte-eenheden hoog (2H) en wordt geleverd met telescooprails en alle noodzakelijke hardware. De backup-tijd kan worden verlengd door eenvoudig maximaal 3 batterij-uitbreidingsmodules in te pluggen voor meer dan één uur backup-spanning bij volle belasting. Voor nog langere autonomie is er de Pulsar EXtreme 1500 CLA met een lader met hoog vermogen die de batterij in maximaal 8 uur herlaadt.

Andere eigenschappen zijn de mogelijkheid om de batterijen zonder uitschakeling te vervangen (hot swap). De Pulsar EXtreme C UPSs worden geleverd met de Powershare-functie voor individuele aansturing van de verschillende UPS uitgangen. Deze functie kan worden gebruikt voor herstart of reset op afstand van een defect apparaat zonder de andere beveiligde apparaten te onderbreken en maakt sequentieel opstarten, intelligent beheer en verlengde batterijtijd voor prioriteitsbelasting mogelijk.

Over MGE UPS Systems

MGE UPS Systems is wereldwijd marktleider op het gebied van ononderbroken stroomvoorziening en netfiltering voor computer-, internet-, telecommunicatie- en industriële toepassingen. De onderneming produceert en verkoopt een aantal UPS-assortimenten en actieve harmonische filters, en biedt daarnaast alle gerelateerde services. MGE UPS Systems heeft meer dan 35 jaar ervaring, is aanwezig in ruim 100 landen wereldwijd en heeft meer dan 3000 medewerkers in dienst. De onderneming telt vijf productie locaties (twee in Frankrijk, één in de Verenigde Staten en twee in Azië) en twee onderzoekscentra (in Europa en de Verenigde Staten). MGE UPS Systems biedt het breedste assortiment UPS-systemen ter wereld, variërend van 300 VA tot 4800 kVA.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie