Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-04-2001

Politiebericht Utrecht: Utrecht stad, 10.00 uur
Autokrakers aangehouden

UTRECHT Afgelopen nacht zijn twee mannen uit Utrecht van 24 en 32 jaar aangehouden op verdenking van het inbreken in geparkeerde autos op de Bokstraat. De 32-jarige bleek bij zijn aanhouding in het bezit te zijn van een speelgoedpistool en de 24-jarige had een frontje en een schroevendraaier in zijn bezit.

Een getuige had gezien dat de mannen zich verdacht ophielden in de nabijheid van geparkeerde autos en dat er aan portieren werd gevoeld. In de Bokstraat werden drie opengebroken autos aangetroffen.

De twee zitten voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Automobilist onder invloed

UTRECHT Een 49-jarige automobilist uit Utrecht werd kort na middernacht gecontroleerd op de Catharijnesingel omdat hij ten onrechte zijn mistachterlicht aan had. Daarbij bleek dat de man alcohol had genuttigd. De uitslag op het bureau van de ademanalyse bedroeg 1,25 promille. De man kreeg hiervoor een boete van 900 gulden.

Motorfiets inbeslaggenomen

UTRECHT De politie heeft gisteravond op de Madoerastraat een motorfiets inbeslaggenomen. De bestuurder had kort daarvoor op de Kanaalstraat een stopteken genegeerd van een politieman en was op hem ingereden. De politieman wist te voorkomen dat hij werd aangereden door op het laatste moment opzij te stappen. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Met hulp van collegas werd een onderzoek ingesteld en korte tijd later werd in een brandgang aan de Madoerastraat de motorfiets en een helm aangetroffen.

De politie vermoedt dat de eigenaar van de motor, een 23-jarige Utrechter, ook is ingereden op de politieman. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aangehouden voor bedreiging

UTRECHT Een 55-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden uit Utrecht, zijn gistermorgen aangehouden op verdenking van bedreiging op t Goylaan. Daar mogelijk sprake was van bezit van een vuurwapen, paste de politie de uitpraatprocedure toe en werden de twee geboeid en daarna afgevoerd.

Na onderzoek werd geen vuurwapen aangetroffen. De twee waren kort daarvoor betrokken bij een incident op de Bazuinhof waar bedreigingen werden geuit.

De oorzaak van de bedreigingen zouden te maken hebben met een vroegere relatie van de man.

Drie mannen aangehouden voor geweld
UTRECHT Drie mannen uit Utrecht van 22, 26 en 30 jaar, zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De drie zouden een 35-jarige plaatsgenoot mishandeld te hebben in een horecagelegenheid aan het Oudkerkhof. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder rijdt door na aanrijding
UTRECHT Gisteravond rond negen uur reed de politie over de rijbaan van de Thomas à Kempisweg in de richting van de Cartesiusweg. Op het fietspad zagen de agenten een motorrijder rijden.

Net onder het viaduct door zag de politie dat de bestuurder van de motor zijn voorwiel optrok en op zijn achterwiel over een afstand van 100 meter verder reed. Tijdens deze manoeuvre raakte hij een 29-jarige vrouw die met haar fiets over het fietspad reed. De vrouw kwam hierdoor ten val en bleef liggen.

De motorrijder stopte niet maar reed met hoge snelheid door. De agenten probeerden de motorrijder nog te achterhalen maar zagen geen kans meer hem te achterhalen. Inmiddels was voor het slachtoffer een ambulance gebeld en werd zij overgebracht naar het Oudenrijn Ziekenhuis. De vrouw liep verwondingen op aan haar been en arm.

De politie probeert door middel van getuigen en het kenteken van de motor de identiteit van de motorrijder te achterhalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie