Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voedingscentrum presenteert Tussendoortjestest

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
DOE DE TUSSENDOORTJESTEST
Want goede voeding test je zelf!

Deze week verschijnt de nieuwste krasfolder van het Voedingscentrum: de Tussendoortjestest. De Tussendoortjestest is een onderdeel van een reeks eettesten, die zijn samengesteld om je eigen voedingspatroon te testen. Door de Tussendoortjestest te maken kun je op een gemakkelijke en snelle manier testen of je door het eten van tussendoortjes te veel verzadigd vet of suiker consumeert. Want uit onderzoek blijkt dat een kwart van de hoeveelheid verzadigd vet die men dagelijks binnenkrijgt afkomstig is uit tussendoortjes, dat wil zeggen alles wat tussen de maaltijden door wordt gegeten.

Tussendoortjes zijn niet meer weg te denken uit het huidige eetpatroon. Tussen de maaltijden door wordt per dag heel wat geknabbeld en gesnoept. Voor de lekkere trek, maar ook om nieuwe energie op te doen. Dit hoeft niet per se onverstandig te zijn, want tussendoortjes passen gelukkig prima in een gezonde voeding. Maar het is wel belangrijk om te letten op het soort tussendoortje en hoe vaak en hoeveel je ervan eet.

De Tussendoortjestest is een goed hulpmiddel om eenvoudig en snel te checken of je door het eten van tussendoortjes te veel verzadigd vet of suiker binnenkrijgt. Kras de vakjes van je antwoorden open en je kunt direct je totaalscore berekenen. In de toelichting kun je vervolgens lezen of je goed bezig bent of misschien toch andere keuzes moet maken. En ook als je goed scoort is het de moeite waard om de vele tips en suggesties voor gezonde en lekkere tussendoortjes te lezen.

De Tussendoortjestest ligt vanaf april in de winkels van Super de Boer en PLUS en kan gratis worden aangevraagd bij de Voedingstelefoon: 070
- 306 88 10 (iedere werkdag van 12.00-16.00 uur). De test kan ook worden gemaakt op de website van het Voedingscentrum www.voedingscentrum.nl. Na het aanklikken van de antwoorden, wordt vanzelf je score berekend en kun je de toelichting en tips bekijken. De site bevat nog zes andere eettesten, zoals de Groente- en fruittest en de Warme maaltijdtest.

De eettesten zijn een onderdeel van de campagne Goede voeding, wat let je? Met de campagne Goede voeding, wat let je? wil het Voedingscentrum de consumptie van groenten & fruit en minder verzadigd vet stimuleren. Een goede voeding kan immers veel ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker voorkomen.
Het Voedingscentrum is dé onafhankelijke vraagbaak in Nederland voor iedereen die iets wil weten over voeding en voedsel in relatie tot gezondheid, kwaliteit en voedselveiligheid.

De eettesten zijn mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie