Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EDS verdubbelt marktaandeel in Duitsland

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

EDS INTERNATIONAL BV

EDS neemt Systematics AG over

EDS NewsRelease
CONTACT: A.M. van den Hoff
(hoff.alex@eds.com)

0031-181-502336

EDS verdubbelt marktaandeel in Duitsland door overname van Systematics AG

Capelle aan den IJssel, 2 april 2001
EDS, wereldwijd toonaangevend op het gebied van IT dienstverlening, zal het Duitse in CRM en ERP gespecialiseerde Systematics AG overnemen. Met deze acquisitie verdubbelt EDS haar marktaandeel in Europa.s grootste IT-markt.
Deze overname, waarbij 2.800 werknemers zijn betrokken, is de grootste uit de Europese geschiedenis van EDS. De totale transactiewaarde (betaling in aandelen en contanten) bedraagt ruim .635 miljoen. De verwachting is dat de overname die in het derde kwartaal van dit jaar geëffectueerd wordt, zal leiden tot een sterke verbetering van de concurrentiepositie van EDS in de Duitse markt. Over Systematics AG
Het in 1985 opgerichtte Systematics AG is behalve in Duitsland met 38 vestigingen, ook in andere Europese landen waaronder Nederland actief. Haar expertise op het gebied van Customer Relation Management (CRM), Enterprice Resource Planning (ERP) en system integration staat hoog aangeschreven. Als onafhankelijke E-business integrator rapporteerde het bedrijf eind 2000 een omzet van .635 miljoen. Systematics AG dankt haar positie en brede klantenkring aan haar aanbod van geintegreerde .end-to-end. E-business- en IT-oplossingen die ondergebracht zijn in vier divisies: E-consulting, E-applications, System Services en Hosted Services. Chief Executive Officer is Detlef Fischer.
Betekenis voor EDS
Met de integratie van de activiteiten van Systematics AG verdubbelt EDS haar belang in Europa.s grootste IT markt Duitsland. Met deze uitbreiding penetreert EDS dieper in haar speerpunt sectoren; financiële instellingen, overheid, verzekeringen en telecommunicatie. Bestuursvoorzitter en CEO Dick Brown wijst met deze overname nadrukkelijk op het belang van EDS in Europa. Volgens John Meyer (President EDS EMEA.) sluiten de sterke eigenschappen en opdrachtgevers van Systematics AG en EDS volledig op elkaar aan. Behalve een versterking in Duitsland zal dit ook een positief effect hebben op de sterke groei die EDS in Europa doormaakt. Over EDS
EDS is wereldwijd al meer dan 37 jaar een toonaangevend IT-dienstverlener. Het bedrijf is actief op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer en -ontwikkeling. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie.
EDS is actief in 55 landen en partner voor .s-werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. In Nederland is EDS ondermeer gevestigd in Capelle a/d IJssel, Leidschendam, Spijkenisse, Maarssen, Leeuwarden en Veenendaal. Tot haar Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals Aegon, de Nederlandse Spoorwegen, DSM, Rijkswaterstaat en NUON.

.EMEA . European, Middle East and Africa

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie