Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leidse studenten krijgen studentencentrum

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Leidse studenten krijgen studentencentrum

Persbericht 39 (29 maart 2001)

In het komend studiejaar opent de Universiteit Leiden het studentencentrum Plexus. Het nieuwe centrum wordt gevestigd in het gebouw van de voormalige mensa aan de Kaiserstraat. Studenten kunnen hier terecht voor informatie over alles wat met studie en studeren te maken heeft en ze kunnen er studeren, sporten en bestuurswerk doen. Ook vormt het centrum een informele ontmoetingsplaats voor studenten uit alle faculteiten en van verschillende studie- en studentenverenigingen.

De Universiteit Leiden is de eerste Nederlandse universiteit die de universitaire informatievoorziening aan studenten en een aantal andere studentenfaciliteiten, zoals voorzieningen om te studeren en te sporten, onder één dak brengt. Plexus is het Latijnse woord voor 'zenuwcentrum': een multifunctioneel gebouw waarin verschillende universitaire balies gehuisvest zijn, waar studenten zich kunnen voorbereiden op tentamens, kunnen sporten, besturen en elkaar op een informele manier ontmoeten.

200 Studieplaatsen
In Plexus komen ruim 200 studieplaatsen, waarvan ca. 60 voorzien zijn van een pc. Een groot gedeelte van de Leidse studenten volgt college in de binnenstad en/of heeft er een kamer. Er is daarom veel behoefte aan studieplaatsen in het centrum van Leiden. Het karakter van de studieplaatsen varieert: er zijn stilteplekken met en zonder computer en plaatsen waar studenten kunnen samenwerken.

Informatiebalie en adviesbureau
Alle soorten van informatie en advies die de universiteit haar studenten aanbiedt komt in het studentencentrum op één plaats beschikbaar: er komt een algemene informatiebalie en een studie-infotheek, maar studenten kunnen er ook terecht voor adviezen van studiekeuze- en loopbaanadviseurs, voor het spreekuur van de ombudsfunctionaris en voor inschrijving bij de Stichting Leidse Studentenhuisvesting.

Ontmoetingsplaats voor bestuur en ontspanning
De Leidse universiteit betrekt haar studenten bij beslissingen over onderwijs en studentenvoorzieningen. Zij stimuleert studenten daarom bestuurlijk actief te zijn. Dat doet zij niet alleen door het beschikbaar stellen van bestuursbeurzen, maar ook door een aantrekkelijke infrastructuur voor bestuurswerk te creëren. In het studentencentrum vinden een groot aantal studentenorganisaties onderdak. Ook kunnen studenten uit alle faculteiten en van verschillende studie- en studentenverenigingen elkaar treffen in de ontmoetingsruimte van het studentencentrum en ze kunnen er fitnessen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie