Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste Java-telefoons op Amerikaanse markt

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Eerste Java-telefoons op Amerikaanse markt

Amersfoort, 2 april 2001 - Nextel Communications. en Motorola zijn de eerste bedrijven die Java-technologie toepassen om nieuwe mobiele diensten te leveren op mobiele telefoons. De Motorola i85s en i50sx toestellen zijn volop in productie en zullen deze maand worden uitgeleverd aan de Nextel abonnees. De Java-technologie maakt het Nextel mogelijk geheel nieuwe dynamische, gepersonaliseerde en interactieve diensten aan te bieden. Tot de eerste diensten die op de Motorola toestellen worden aangeboden horen verticale applicaties als gespecialiseerde business calculators en een applicatie voor het bijhouden van onkosten. Voor consumenten is een hele reeks spelletjes te downloaden.

Het Java 2 Platform, Micro Edition is een onderdeel van het Java platform dat speciaal bedoeld is voor alle mobiele apparatuur, van telefoons en PDA's tot en met set top boxes en systemen in auto's. Het Java platform is een belangrijk onderdeel van de Sun Open Net Environment (Sun ONE) en biedt de software voor het maken en toepassen van interactieve en intelligente applicaties en diensten, voor meerdere hardware-platforms en apparaten.

Sun One biedt technologie gebaseerd op open standaarden om makkelijk Webdiensten te ontwikkelen en te implementeren. Het platform is nu beschikbaar.

Over Sun Microsystems

Sinds haar oprichting in 1982 heeft Sun Microsystems (Nasdaq: SUNW) door haar unieke visie 'The Network Is The Computer' een leidende positie veroverd op het gebied van industriële hardware, software en diensten. Met haar technologie voorziet Sun het internet van de kracht waarmee ondernemingen wereldwijd profiteren van de netwerkeconomie. Sun behaalde in het fiscale jaar 2000 een jaaromzet van $ 19,2 miljard en is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen. Op http://sun.nl is meer informatie over het bedrijf beschikbaar.

Voor meer infromatie:
Sun Microsystems
Jeanette Verstappen
Tel.: 033 45 15 000
e-mail: jeanette.verstappen@holland.sun.com

Whizpr
Ward van Beek
Tel.: 0317 -410 483
e-mail: sun@whizpr.nl

Scott McNealy, Chairman and Chief Executive Officer van Sun Microsystems, Timothy M. Donahue, President and Chief Executive Officer van Nextel Communications en Christopher B. Galvin, Chairman and Chief Executive Officer van Motorola zullen in een telefonische persbijeenkomst ingaan op deze introductie. (zie persbericht).

U kunt inbellen en meediscussieren,
Vandaag, maandag 2 april 2001
16:00 - 16:45 Nederlandse tijd


- voor inbellen vandaag 00 1 612 332-0630. Onder vermelding : Sun-Nextel-Motorola Executive Conference Call.


- voor de playback service, tot en met 6 april, geldt een ander nummer (00 1 320 365-3844). Daarvoor is een toegangscode nodig: 580106.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie