Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBR bezorgd over beperking voorverlichting op fiets

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

2-4-2001 Voorreflector in plaats van verlichting?
Voorreflector in plaats van verlichting?
Het CBR is ernstig bezorgd over het idee van 3VO om fietsers te verplichten een witte voorreflector te voeren. 3VO pleitte hiervoor bij de start van de FietsRAI in Amsterdam. 3VO wil hiermee het aantal ongevallen als gevolg van slechte verlichting terugbrengen. Maar het CBR voorziet dat veel fietsers zich uiteindelijk zullen beperken tot een voorreflector en deugdelijke verlichting achterwege zullen laten. De ervaring met het gebruik van reflecterend materiaal op trappers, spatborden en spaken wijst in die richting. Bij fietsers is daardoor een gevoel van schijnveiligheid ontstaan. Als de minimum-eis van goede verlichting wordt verlaagd tot het voeren van een voorreflector, gaat de verkeersveiligheid op een hellend vlak. Onveiligheid dreigt op die manier een geaccepteerd verschijnsel te worden in het verkeer.
Het is beter de politiecontroles op naleving van de nieuwe voorrangsregel per 1 mei aanstaande te combineren met intensievere controles van de fietsverlichting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie