Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gaviolizaal Helmond tijdelijk geen museum

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


persberichten
2 april 2001
gaviolizaal tijdelijk geen museum

De gemeenteraad heeft onlangs ingestemd met de tweede fase van de renovatie van theater 't Speelhuis. Tijdens de renovatie die ongeveer een jaar gaat duren zal het theater gesloten zijn (ca. 01-09-2001 /
01-09-2002).


Om de bevolking van Helmond en regio toch een theateraanbod te kunnen bieden is besloten de theaterfunctie van de Gaviolizaal in de genoemde periode te versterken. Er zal zwaarder geprogrammeerd worden, wat consequenties met zich meebrengt voor de toegankelijkheid van de zaal. Bij veel producties begint de opbouw van decors en het instellen van de theaterverlichting reeds in de loop van de dag. Deze situatie heeft zich reeds voorgedaan tijdens de eerste renovatiefase (sept. 2000 - dec. 2000). Dat leverde regelmatig problemen op met bezoekers, die niet - of voor een beperkte tijd - in de zaal konden worden toegelaten. Gezien de onduidelijkheid over de feitelijke openingstijden heeft dit tot - begrijpelijke - irritaties geleid bij de medewerkers van de Gaviolizaal en bezoekers. Deze gang van zaken vinden wij niet wenselijk.
Om herhaling te voorkomen hebben wij besloten tijdens het theaterseizoen 2001/2002 niet meer te experimenteren met een combinatie van theater- en museumfunctie maar het gebouw voor museale en dansactiviteiten gedurende genoemde periode te sluiten. Een uitzondering hierop vormt het bezoek van groepen op afspraak.

In de Gaviolizaal zijn enkele privé-collecties op bruikleenbasis ondergebracht. De eigenaar van één van deze collecties, de heer A. Willems uit Nijmegen, kon zich niet vinden in ons standpunt. Om deze collectie toch toegankelijk te houden voor het publiek hebben wij hem het Meyhuis als alternatieve ruimte aangeboden voor de duur van de Speelhuisrenovatie.
Op 21 maart jl. heeft de heer Willems medegedeeld niet op ons voorstel te zullen ingaan en de collectie te zullen onderbrengen in Nijmegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie