Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klein onderhoud aan Buitenveldertbaan Schiphol

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Klein onderhoud aan Buitenveldertbaan

Van maandag 2 april tot donderdagochtend 5 april wordt de Buitenveldertbaan geheel buiten gebruik gesteld. Dan wordt het jaarlijkse onderhoud aan de baan gepleegd. De werkzaamheden bestaan onder andere uit onderhoud van de naderingshulpmiddelen van Luchtverkeersleiding Nederland, het bijschilderen van de belijning op de baan, het schoonmaken van de baanverlichting en het aanbrengen van een nieuwe anti-slip laag op de baan zodat het oppervlak van de baan stroef blijft.

De Buitenveldertbaan wordt normaal tijdens de nachtelijke uren niet gebruikt. Daarom zal de baan al vanaf zondagavond 1 april om 23.00 uur zijn gesloten voor het vliegverkeer. De baan wordt donderdagochtend 5 april weer voor het vliegverkeer open gesteld. Luchtverkeersleiding Nederland zal op dinsdagavond en woensdagavond tussen 20.30 en 23.00 uur meetvluchten uitvoeren om de naderingshulpmiddelen te controleren. Na afrondende werkzaamheden op donderdagochtend wordt de Buitenveldertbaan om 09.00 uur weer in gebruik genomen voor het normale vliegverkeer.

Tijdelijk ander baangebruik
Gedurende de dagen dat de Buitenveldertbaan niet gebruikt kan worden, zullen de overige start- en landingsbanen meer worden ingezet. Iedere dag wordt op basis van de weersomstandigheden bepaald welke baan voor starts en welke voor landingen wordt gebruikt.

In het Gebruiksplan 2001 is met deze onderhoudsperiode rekening gehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie