Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing over angststoornissen aan RU Groningen

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Lezing - Fobieën

Angststoornissen, waaronder fobieën, komen volgens bevolkingsonderzoek zeer frequent voor en zijn in veel gevallen behoorlijk invaliderend. Bij het ontstaan spelen genetische factoren en belastende levensgebeurtenissen een belangrijke rol. Zonder behandeling is het beloop van angststoornissen chronisch en fluctuerend, spontaan herstel is zeldzaam (behalve bij heel specifieke fobieën).

In het verleden was er sprake van een onderdiagnose en onderbehandeling: ten onrechte werd de diagnose niet gesteld en er werd geen gepaste behandeling aangeboden. De laatste jaren is de herkenning verbeterd. Patiëntenorganisaties spelen hierin een positieve rol. Als effectieve behandeling gelden cognitieve gedragstherapie en serotonerge ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie