Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emancipatie.net vanaf 10 april op internet

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Arnhem, 2 april 2001

Emancipatie.net:
Nationale thema's met lokale handen en voeten

Emancipatie.net is vanaf 10 april op internet te vinden. Deze website is een gezamenlijk initiatief van de emancipatiebureaus in Nederland. Een klik op de muis geeft inzicht in alle actuele projecten, diensten, publicaties en andere activiteiten van deze bureaus.

Als gevolg van fusies zijn de activiteiten van een aantal emancipatiebureaus minder zichtbaar geworden. Het inhoudelijke werk gaat vanzelfsprekend evengoed door. Emancipatie is volop in ontwikkeling en aanwezig in alle beleidsterreinen. Accenten in onderwerpen verschuiven. Emancipatie en diversiteit worden dikwijls in één adem genoemd. Deze website maakt de actuele ontwikkelingen rond emancipatie niet alleen zichtbaar, maar ook uiterst concreet door het noemen van talrijke voorbeelden.

Een landelijk overzicht met lokale precisie: de website geeft een landelijk overzicht en zoomt vervolgens lokaal in. Via nationale thema's als de combinatie van arbeid en zorg, veiligheid, politieke participatie en een duurzame samenleving, komt men terecht bij beschrijvingen van lokale projecten. Zoals het project 'Play your life', een rollenspel op internet, waarin jongeren aan de hand van praktische situaties nadenken over de verdeling van zorg en arbeid in hun toekomstig leven. Of het project 'Bestrijding van geweld in het gezin'. Een stadbreed project dat 'geweld achter de voordeur' in samenwerking met tal van organisaties op vele manieren benadert en aanpakt. Maak je je druk om de sociale activering van kwetsbare groepen? Dan kan het project 'Zichtbaarheid in kleur' je wellicht een eind op weg helpen. De toegankelijkheid van deze informatie zit 'm niet alleen in de omschrijving van de projecten en de bruikbare linken, maar bijvoorbeeld ook in het noemen van de namen van contactpersonen.

Deze site biedt waardevolle informatie voor onderzoekers, beleidsmakers, werkgevers, maatschappelijk werkers en andere geïnteresseerde vrouwen en mannen. Wie, wat, waar en wanneer.......? Het is allemaal te vinden op www.emancipatie.net

Informatie voor de pers: Voor nadere toelichting kunt u zich wenden tot: Brigitte Theeuwen, Emancipatiebureau Gelderland, tel: (026) 351 70 17, of 06 163 763 56.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie