Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitwerking onafhankelijk toezicht sociale zekerheid

Datum nieuwsfeit: 02-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Uitwerking onafhankelijk toezicht in nieuwe organisatie arbeidsbemiddeling en sociale zekerheid

De onafhankelijkheid van het toezicht in de nieuwe organisatiestructuur voor de arbeidsbemiddeling en de sociale zekerheid is verder uitgewerkt. In de nieuwe opzet zal het toezicht op de uitvoering worden uitgeoefend door de Inspectie Werk en Inkomen. De Inspectie zal toezicht houden op de uitvoering van wettelijke taken door de Centra voor Werk en Inkomen, het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, de Sociale Verzekeringsbank en de gemeenten. Het College toezicht sociale verzekeringen (Ctsv) en de directie Toezicht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden daartoe samengevoegd.

Dit blijkt uit een brief waarmee minister Vermeend en staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Tweede Kamer informeren over de uitwerking van de onafhankelijke positie van de Inspectie, zodat deze kan worden betrokken bij de verdere behandeling van het wetsvoorstel voor een nieuwe uitvoeringsorganisatie voor de arbeidsbemiddeling en de sociale zekerheid.

De Inspectie wordt een zelfstandig onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met aan het hoofd een inspecteur-generaal Werk en Inkomen. Daarbij is van belang dat het toezicht onafhankelijk is ten opzichte van het beleid, zodat toezichtsbevindingen niet worden beinvloed door politiek-bestuurlijke afwegingen. De minister zal zich niet bemoeien met de concrete bevindingen van de Inspectie maar deze, bij de aanbieding aan het parlement, voorzien van zijn oordeel. Het (meer)jarenplan, het jaarverslag en alle door de Inspectie relevant geachte rapportages worden door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan het parlement gezonden.

2 april 2001 (www.minszw.nl)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie