Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Rotterdam geeft extra geld aan vrijwilligerswerk

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Extra geld voor vrijwilligerswerk

(3-4) Het College van B. en W. stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met een structurele financiële bijdrage aan een aantal partijen die actief zijn in het Rotterdamse vrijwilligerswerk, in het kader van het visiedocument 'Vrijwilligerswerk in 2015'. Het gaat om een bijdrage van fl. 670.000,- structureel, met ingang van 1-1-2002. De dekking van dit bedrag zal worden betrokken bij de integrale afweging van de begrotingsbehandeling in het najaar.

Het geld zal worden verdeeld onder de volgende instellingen: Het Multicultureel Centrum voor Participatie (fl. 250.000,-), dat jaarlijks succesvol 100 allochtonen bemiddelt naar vrijwilligerswerk. Het Multicultureel Centrum voor Participatie en het Stedelijk Advies- en Ondersteuningspunt voor vrijwilligerswerk (beide fl. 60.000,-), die met deze subsidie de ontwikkeling van vrijwilligerswerk in de sport een zetje kunnen geven. Stichting Promotie Vrijwilligerswerk Rotterdam (300.000,-), ter ondersteuning van de vrijwilligerskrant, die de basis moet worden van samenwerking tussen de vele vrijwilligersorganisaties in de stad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie