Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stand van zaken - Rail-Tech & Infra-Tunnel

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

EUROPOINT BV

De laatste stand van zaken - Rail-Tech(r) & Infra-Tunnel

DE LAATSTE STAND VAN ZAKEN
RAIL-TECH(r) EUROPE 2001 EN INFRA-TUNNEL(r) 2001

Zeist, 26 maart 2001
De gecombineerde evenementen Rail-Tech(r) Europe 2001 en Infra-Tunnel(r) 2001 op 3, 4 en 5 april 2001 in Jaarbeurs Utrecht zijn een must voor experts op het gebied van railinfrastructuur, tunnelbouw en ondergronds bouwen. Een aantal noviteiten op deze gebieden wordt tentoongesteld en een belangrijke samenwerkings-overeenkomst wordt ondertekend.

Het evenement omvat een driedaagse internationale vakbeurs op het gebied van railinfrastructuur en tunnelbouw/ondergronds bouwen. Parallel hieraan worden over beide onderwerpen aparte tweedaagse conferenties gehouden.

RAIL-TECH(r) EUROPE 2001 EN INFRA-TUNNEL(r) 2001 BEURS De gecombineerde Rail-Tech(r) en Infra-Tunnel(r) beurs wordt voor de derde maal georganiseerd, volgend op de succesvol verlopen edities in 1997 en 1999. Ongeveer 180 exposanten, waaronder 54 internationale bedrijven, exposeren op ruim 12.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak. De nieuwste snufjes op het gebied van signalering en communicatie, onderhoud- en service materieel, treinstellen, light-rail, personenvervoer, stationsontwerpen, brug- en tunnelbouw zullen worden geëxposeerd.

NOVITEITEN
Het unieke aan deze beurs is het vehicle area in hal 4 van de Jaarbeurs. Een nieuw Unimog U300/U400 treinstel van Daimler Chrysler, dat net geproduceerd is, is hier te bewonderen. Daarnaast wordt er ook een slijpmachine van ETS Spoor van 18 meter lang geëxposeerd. Een bezoek aan dit vehicle area is dus zeker de moeite waard. Een ander unicum van deze beurs is het spoor dat door Strukton Railinfra in beide beurshallen (3 & 4) aangelegd wordt. 175 meter van dit spoor is reeds verhuurd voor demonstratiedoeleinden en spoortoepassingen. Onder andere een complete spoorwissel, overwegen, bovenleiding machine, veiligheidsrailingen, railboor etc. zullen op dit spoor te bekijken zijn. Ook het slab track systeem is een noviteit op de beurs. Dit systeem is te bekijken in de stand van Max Bögl in hal 3. Op de beurs is een ook unieke nieuwe machine, een 360 graden roterende Merlo verreiker, met een 360 graden draaiend werkplatform te bezichtigen. Deze machine heeft een hefcapaciteit van 4 ton en een hefhoogte van 18 meter en voldoet aan vele normen. De machine kan ingezet worden als hoogwerker, kraan, verreiker en heftruck, zowel in het spoor als daarbuiten. Op het Infra-Tunnel(r) gedeelte van de beurs, in hal 3, zal een nieuwe rookafzuigingstechniek gedemonstreerd worden; gezien de tunnelramp in Kaprun een zeer actueel onderwerp!

De beurs wordt op dinsdag 3 april om 10.30 uur officieel geopend door ir. drs. J.W. Huisinga, President-Directeur van de Nederlandse Spoorwegen. De heer Huisinga zal in een korte speech zijn visie op de rail-branche geven. De organisatie is bijzonder vereerd dat de NS op deze manier de grootste beurs op rail-tech/infra-tunnel gebied in Europa ondersteund!

BELANGRIJKE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST
De organisatie is daarnaast ook zeer verheugd dat NS RIB (afdeling Veiligheid) en de Stichting Arbeidsomstandigheden en Spoorwegveiligheid (SAS) Rail-Tech(r) als podium hebben uitgekozen voor het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. De SAS is een vertegenwoordiging van de drie grote spooraannemers in Nederland, te weten: Volker Stevin Rail & Traffic, Strukton Railinfra en NBM Rail. Ook de vakbonden zijn in SAS vertegenwoordigd. Deze belangrijke ondertekening zal plaatsvinden op donderdag 5 april om 10.15 uur op het terras op de beursvloer. Met deze ondertekening wordt een belangrijke stap gezet in het gezamenlijk streven naar een veilige en gezonde werkomgeving in en nabij railinfrastructuur.

RAIL-TECH(r) EUROPE 2001 CONFERENTIE
Cost effectiveness of rail infrastructure is het hoofdthema van deze conferentie. Onderwerpen die tijdens de eerste conferentiedag aan de orde komen zijn: Europees infrastructureel beleid, magnetische levitatie en projecten als ETCS en Ecotrack voor beslissingssytemen en resource management. Deze eerste dag zal worden geopend door Philippe Roumeguère, Chief Executive van het UIC (Union Internationale des Chemins de Fer). De tweede conferentiedag zal geheel in het teken staan van Slab Track, een aantal case studies worden uitgewerkt en de dag wordt afgesloten met een interactieve workshop.

Vooraanstaande internationale sprekers zullen garant staan voor een bijzonder interessante uitwisseling van gedachten rondom de politieke kaders, de haalbaarheid van de verschillende systemen, de verschillende ontwikkelingen en de resultaten van voorbeeldprojecten. Een vooraanstaande internationale adviescommissie onder leiding van prof. C. Esveld van TU Delft heeft met zorg dit programma samengesteld.

INFRA-TUNNEL(r) 2001 CONFERENTIE
De Infra-Tunnel(r) conferentie spitst zich toe op het onderwerp tunnels voor railinfrastructuur. De conferentie zal worden geopend door mr. drs. Elco Brinkman van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB). Hij zal namens de bouwondernemingen zijn visie geven op de betekenis van de grote Nederlandse tunnelprojecten op railinfra-gebied voor het bouwbedrijfsleven en de mogelijkheden voor ondergronds bouwen in de toekomst. Projecten die op de conferentie in de schijnwerpers worden gezet zijn onder andere: de Betuweroute, de HSL-Zuid, de Noord/Zuid Metrolijn (Amsterdam) en de ombouw van het Centraal Station in Antwerpen. Elk van de projectfasen, te weten planning, ontwerp- & contractering, uitvoering en exploitatie, komt op de conferentie in een eigen deelsessie aan de orde. Er worden ook presentaties over Japanse ervaringen met tunnelbouw voor het treinverkeer gehouden. Andere internationale bijdragen komen van experts uit België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië.

Infra-Tunnel(r) 2001 wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum Ondergronds Bouwen (COB), dat in samenspraak met een adviescommissie onder leiding van drs. G. Verrijn Stuart van het COB zorg draagt voor het bovengenoemde veelbelovende internationale conferentieprogramma. Het evenement wordt daarnaast ondersteund door het ITA (International Tunnelling Association) en het KIvI-TTOW (Koninklijk Instituut van Ingenieurs; Afdeling Tunneltechniek en Ondergrondse Werken).

RAIL-TECH(r) - TECHNISCHE EXCURSIE VRIJDAG 6 APRIL 2001 Na afloop van de conferentie kunnen conferentiedeelnemers (met hun partners) deelnemen aan een excursie naar het Maglev Treintest Laboratorium in Emsland, in Duitsland. In de testrit die gemaakt wordt met de Maglev trein zal men de snelheid van 400 km/uur overschrijden. Het testlaboratorium is de grootste in de wereld voor Magnetic Levitation treinen.

INFRA-TUNNEL(r) - TECHNISCHE EXCURSIE VRIJDAG 6 APRIL 2001 Na afloop van de conferentie wordt op vrijdag 6 april een excursie naar het Stevin laboratorium in Delft en de Sophiaspoortunnel georganiseerd. In het laboratorium worden tunnellijn segmenten getest met grootschalig opgezette testmethoden, waarin de omstandigheden voor de typische Nederlandse zachte bodemstructuur gesimuleerd worden. De Sophiaspoortunnel is de langste tunnel in de Betuweroute (totale lengte van 8 km, waarvan 4 km worden geboord). De boringen vinden plaats met een uiterst innovatieve, continue boormethode.

AANMELDEN
Deelnemers kunnen zich on-line registreren voor zowel deelname aan beide conferenties als voor een beursbezoek. Surf hiervoor naar www.railtech-europe.com of naar
www.europoint-bv.com/events/infra-tunnel2001. Aanmelden voor de conferenties en/of excursies kan ook via de brochure met registratieformulier die op aanvraag verkrijgbaar is (tel:
030-6933489).

Voor-geregistreerde beursbezoekers via bovengenoemde sites ontvangen een korting van f 10,- op de normale beurs-entreeprijs van f 30,-. De beurscatalogus is in de entreeprijs inbegrepen.

NOOT AAN DE REDACTIE:

Hierbij nodigen wij u uit deel te nemen aan de conferenties Rail-Tech(r) Europe 2001 en/of Infra-Tunnel(r) 2001 op 4 en 5 april 2001 in Jaarbeurs Utrecht. Deelname aan deze conferenties is kosteloos voor de pers. De kosten voor de uitgebreide conferentielunch zijn f 50,= inclusief BTW per dag. Lunch vouchers zijn tegen betaling verkrijgbaar aan de registratiebalies. Lunch is ook te verkrijgen in het La Place restaurant in de Jaarbeurs.

Indien u interesse heeft één of beide conferenties bij te wonen, verzoeken wij u vriendelijk dit kenbaar te maken op het registratieformulier dat u aantreft op onze websites (zie hieronder). Vermeldt u dan duidelijk op dit formulier dat het hier om persdeelname gaat. Graag ontvangen wij daarbij ook een kopie van uw perskaart. Mocht u zich reeds aangemeld hebben, dan is opnieuw registreren uiteraard niet meer vereist.

Een beursbezoek is uiteraard ook kosteloos voor de pers.

Mocht u interesse hebben om standhouders of sprekers te interviewen tijdens het evenement dan kunnen wij, indien gewenst, deze afspraak voor u plannen. Indien hier belangstelling voor bestaat, en voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met:

Europoint b.v.
Danielle de Bruijn
Laan van Beek en Royen 41
postbus 822
3700 AV Zeist
Tel.: 030 - 6933489
Fax : 030 - 6917394
E-mail: ddebruijn@europoint-bv.com
Web: www.europoint-bv.com/events/infra-tunnel2001 www.railtech-europe.com

26 mrt 01 15:42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...