Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonden en werkgever lossen WW-probleem OIO op

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Bonden en werkgever pakken WW-probleem Onderzoekers In Opleiding aan Abvakabo - (MKraanen@abvakabo.nl)

De bonden ABVAKABO FNV, CFO CNV-bond, AC/AFZ en CMHF hebben met de werkgeversorganisatie WVOI afspraken gemaakt over het oplossen van de WW-problemen voor Onderzoekers In Opleiding (OIO) bij Onderzoekinstellingen. De bonden ABVAKABO FNV, CFO CNV-bond, AC/AFZ en CMHF hebben met de werkgeversorganisatie WVOI afspraken gemaakt over het oplossen van de WW-problemen voor Onderzoekers In Opleiding (OIO) bij Onderzoekinstellingen.In die gevallen waarin de werkloosheidsuitkering voor OIO's door de uitkeringsinstantie USZO wordt geweigerd c.q. dreigt te worden geweigerd, kunnen de betrokken (ex-) OIO's een gemotiveerd verzoek indienen tot hervatting of verlenging van het dienstverband.

De afgelopen maanden bleek dat een aantal OIO's bij het einde van hun vierjarig dienstverband geen recht meer had op een gehele of gedeeltelijke werkloosheidsuitkering. Het gaat dan vooral om OIO`s die nog niet gepromoveerd zijn. De uitkeringsorganisatie USZO was van mening dat zij niet beschikbaar zouden zijn voor de arbeidsmarkt omdat de OIO in zijn eigen tijd bezig was met het promotie-onderzoek. USZO weigerde in die gevallen de werkloosheiduitkering uit te betalen.

OIO´s kunnen volgens de nieuwe afspraak een gemotiveerd verzoek tot hervatting of verlenging van het dienstverband indienen. Bij de beoordeling van dit verzoek stelt de werkgever vast of het niet verlengen van de afgesproken vier jaar van OIO's in dat geval leidt tot een kennelijk onredelijke of onbillijke situatie. Is dat het geval, dan wordt het dienstverband verlengd. Hierbij zullen randvoorwaarden worden gesteld voor de planning van de afronding van het proefschrift.

De nieuwe afspraak gaat per 1 januari 2001 met terugwerkende kracht in. Ook OIO's van wie het dienstverband reeds is geëindigd kunnen dus een verzoek indienen.

Tevens is afgesproken dat binnen de onderzoekinstellingen meer aandacht komt voor de mogelijkheden en maatregelen om de afronding van de promotie intensiever en gerichter te begeleiden en daarmee het promotierendement te verbeteren.

Zoetermeer, 3 april 2001

Meer nieuws? www.fnv.nl/nieuws

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie