Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

A'dam wil woningen voor zorg, politie en onderwijs

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
College wil dit jaar 500 corporatiewoningen voor zorg, politie en onderwijs

College wil dit jaar 500 corporatiewoningen voor zorg, politie en onderwijs

(eerder gepubliceerd op 3 april)

Het college van B&W gaat akkoord met een wijziging in het Convenant Woonruimteverdeling 1999. Jaarlijks mag maximaal 4% (met een maximum van 500) van de sociale huurwoningen worden toegewezen aan door de gemeente en de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties vast te stellen groepen van kandidaten.

Voorgesteld wordt om in 2001 in totaal maximaal 500 woningen toe te wijzen aan kandidaten in de drie beroepsgroepen zorg, politie en onderwijs. Onder de beroepsgroep 'zorg' vallen personen die werkzaam zijn in de directe patiëntenzorg in een zorginstelling in Amsterdam en verloskundigen verbonden aan een Amsterdamse praktijk, onder de beroepsgroep 'politie' valt politiepersoneel in executieve dienst in Amsterdam en onder de beroepsgroep 'onderwijs' valt onderwijzend personeel in het primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam.

De kandidaten voor deze woningen worden voorgedragen door respectievelijk de Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam, de dienst Personeel en Organisatie van de Politie Amsterdam-Amstelland en de Initiatiefgroep Lerarentekort Amsterdam.

Er is in Amsterdam in een groot aantal sectoren een tekort aan personeel. De onvervulde vacatures in het onderwijs, de zorg en bij de politie zijn in de samenleving echter het sterkst voelbaar. De oorzaak van dit grote aantal onvervulde vacatures is divers, maar het probleem wordt in Amsterdam versterkt door de gespannen woningmarkt. Eerder is besloten om onder meer deze groepen met voorrang in aanmerking te laten komen voor maximaal 50% van het jaarlijkse aantal woningen met een Amsterdamse Middensegment Hypotheek.

De Raadscommissie VSRG zal op 18 april over de wijziging van het convenant worden gehoord.

Voor meer informatie: Wooninformatiecentrum Zuiderkerk

^


-

© gemeente Amsterdam - 5-04-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie