Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Treinstaking in Frankrijk

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

Datum : 3/4/01

Treinstaking in Frankrijk

De voorbije week hinderden stakingsacties op het Franse spoorwegnet ook het internationale treinverkeer van en naar Frankrijk. Vanaf donderdag 5 april om 00 uur tot vrijdagmorgen 8 uur worden aanzienlijke gevolgen voorspeld. De NMBS wenst haar klanten hiervan te verwittigen.

Er wordt verwacht dat het Thalys-verkeer van en naar Parijs (en Genève), de hogesnelheidstreinen Brussel-Frankrijk en sommige nachttreinen niet zoals normaal zullen rijden en dat mogelijk een aantal treinen zal worden geschrapt. Voor Eurostar (Brussel-Londen) zouden de gevolgen eerder beperkt blijven.

Wellicht zal er in de loop van woensdag 4 april meer duidelijkheid zijn over welke treinen wél en welke niet zullen rijden. De NMBS raadt de betrokken klanten aan om inlichtingen in te winnen in de stations, de infokantoren, hun reisbureau of op het telefoonnumer 0900/10.366. Thalys-klanten kunnen ook terecht op 070/66.77.88 of nog via www.thalys.com waar regelmatig bijgewerkte informatie beschikbaar zal zijn.

Reizigers die willen afzien van hun reis, kunnen hun biljet omruilen of kosteloos laten terugbetalen.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie