Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Biotechnologie debat: voorzorgbeginsel - rem of stimulans?

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

di 03-04-01 BIOTECHNOLOGIE DEBAT: HET VOORZORGBEGINSEL - REM OF STIMULANS?


tijd 12:00-14:00 uur
adres De Wereld, Capitulatiezaal, 5 Meiplein 1, Wageningen
onderwerp Debat Wageningen UR
informatie Stafafdeling Communicatie, Kristel Kleinhesselink, tel. 0317-482846 aanmelden Tamara Schalkx, e-mail: (t.m.schalkx@co.wag)-ur.nl, tel. 0317-485573.

Het voorzorgbeginsel wordt in de INB (Integrale Nota Biotechnologie) niet bijster eenduidig gehanteerd. Daardoor bestaat het risico dat men op basis van een semantische interpretatie tot geheel verschillende begripsinhouden kan komen, die dan meer bepaald zijn door context en vooroordeel dan door een algemeen aanvaarde definitie. Kunnen we tot een Wageningse (werk)definitie van het voorzorgbeginsel komen? Welke effecten zullen/kunnen de verschillende definitie-opties hebben op de voortgang van ons onderzoek en onderwijs? Spreker: Volkert Beekman, LEI, Wageningen UR. Referent: Harry Kuiper, RIKILT, Wageningen UR. Voorzitter: wordt nader bekend gemaakt. Dit is het tweede debat in een serie van vier die Wageningen UR organiseert in het kader van de Integrale Nota Biotechnologie. Het eerste debat vond plaats op 27 maart, de komende debatten zullen plaatsvinden op 10 en 17 april. Deelname is gratis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie