Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Biologische website voor winkelpersoneel

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Biologische website voor winkelpersoneel

Leidschendam, 3 april 2001

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) de
koepelorganisatie van de supermarkten opent vandaag de biologisch website voor het winkelpersoneel. Mevrouw W. de Jong, hoofd Consument en Kwaliteit, van het CBL heeft dit vandaag bekend gemaakt op het congres "De potentie van EKO". De website is ontwikkeld met steun van minister Brinkhorst van Landbouw.

De website is bedoeld om de kennis van het winkelpersoneel over biologische producten te vergroten. Supermarkten verkopen steeds meer biologisch. Dit jaar willen ze minimaal 330 miljoen gulden aan biologisch omzetten. Dat is een stijging van 20 % ten opzichte van vorig jaar. De winkelmedewerkers krijgen steeds meer vragen van de consument over het hoe en waarom van biologische producten. Op de biologische website van het CBL: www.biologischinhetschap.nl/, vindt de winkelmedewerker een antwoord op de meest gestelde vragen van de consument. Daarbij gaat het om vragen als: "Hoe herken ik een biologisch product? Wat is het verschil tussen een gangbaar en biologisch product? Zitten op biologische producten bestrijdingsmiddelen? Wordt er bij de productie van biologische producten gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde ingrediënten?"

Op de site wordt tevens uitgelegd waarom er een prijsverschil is tussen biologische en gangbare producten. De biologische website heeft ook een trainingsmodule voor de winkelmedewerkers. Als de trainingsmodule met succes doorlopen is dan krijgt de medewerker een certificaat.

De volledige tekst van mevrouw W. de Jong sturen wij u gaarne toe. U kunt contact opnemen met Sija de Jong, tel. 070-3376200 (buiten kantooruren 06-51502772).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie