Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe brochure Aanpak Geweld op Straat

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

LANDELIJK PLATFORM

Nieuwe brochure Aanpak Geweld op Straat.

Den Haag, 3 april 2001

Persbericht

Nieuwe brochure Aanpak Geweld op Straat.

Deze week publiceert het Landelijk Platform Tegen Geweld op Straat zijn nieuwste brochure 'Aanpak Geweld op Straat'. De brochure is met name bestemd voor kleine en middelgrote gemeenten en doet stap voor stap suggesties voor het ontwikkelen van een gemeentelijk plan van aanpak. Daarbij komen vragen aan de orde zoals: wat is nu precies geweld op straat? wie neemt de regie? hoe stel je de omvang van het probleem vast? welke rol speelt communicatie? Elke stap wordt toegelicht met behulp van concrete maatregelen, voorbeeld-projecten en literatuursuggesties.

De brochure besteedt ook aandacht aan crisismanagement. In de vorm van een interview met burgemeester IJssels van Gorinchem wordt de praktijk van een crisissituatie toegelicht. 'Als op een bijeenkomst spontaan ideeën ontstaan, bijvoorbeeld over het organiseren van een stille tocht, dan is dat goed. Maar houdt als gemeente de regie vast. Faciliteer groepjes mensen, maar stuur ook een beetje'. De praktijk leerde hem dat in een crisissituatie banale twistpunten kunnen opspelen. Om dit soort adders onder het gras te voorkomen, raadt hij aan: 'zeur niet over geld - dat is altijd wel ergens vandaan te halen; zorg dat de cafés niet dicht
zijn - mensen willen napraten en dat moet ergens kunnen; zorg ervoor dat de gemeenteraad weet en begrijpt dat hij niet direct betrokken is bij de afwikkeling van de crisis - achteraf is daar alle ruimte voor'.

Naar aanleiding van de brochure vindt op 26 april aanstaande in Eindhoven een werkconferentie plaats, in samenwerking met de VNG. Daarbij zal onder andere worden gesproken door burgemeester Stam van Vlaardingen. Inlichtingen Congres- en Studiecentrum VNG 070 - 3738459/3738469.

De gratis brochure 'Aanpak geweld op straat' is uitsluitend schriftelijk te bestellen (1 ex. per bestelling) o.v.v. bestelnummer 7610.01.6068 bij:
Logistiek Centrum Zoetermeer
Chroomstraat 151
2718 RJ Zoetermeer
Fax: 079-3614986
e-mail: (info@lcz.minbzk.nl)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie